Din Syamsuddin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Din Syamsuddin

Muhammad Sirajuddin Syamsuddin (ngaranna leuwih dipikawanoh minangka Din Syamsuddin; gumelar di Sumbawa Gedé,NTB, 31 Agustus 1958; umur 61 taun[1]) nyaéta saurang pulitikeus anu kungsi nyalonkeun dina Pilprés taun 2009.[1] Din Syamsuddin kapilih minangka Pupuhu Umum PP Muhammadiyah dina 7 Juli 2005 salila lima taun ngagantikeun Ahmad Syafi’i Ma’arif, tur kapilih deui pikeun période 2010 nika 2015.[1] Anjeunna nikah jeung Fira Beranata anu saterusna dipaparin 3 urang anak, Farazahdi Fidiansyah, Mihra Dildari jeung Fiardhi Farzanggi.[2]

Atikan[édit | édit sumber]

Karir[édit | édit sumber]

Panghargaan[édit | édit sumber]

  • Narima Anugerah Inohong Islam 1433 H ti Karajaan Pulo Pinang, Malaysia. Minangka akuan jeung panghargaan ku pajuanganana dina ngamajukeun Islam liwat organisasi Muhammadiyah.[1]
  • Ambassador for Peace ku sabab anjeunna dianggap minangka pamingpin umat Islam, lain ngan saukur Pupuhu Umum Pingpinan Puseur Muhammadiyah wungkul, tapi ku lantaran pangabisana dina ngayakeun dialoh jeung sakabéh élemén umat beragama, boh Islam boh umat beragama lianna.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t profil.merdeka.com. 2014. Din Syamsuddin. Jakarta: Index Profil.
  2. a b c http://www.muhammadiyah.or.id. 2014. Direktori Ketua Umum. Jakarta: Website Resmi Pimpinan Pusat Muhammadiyah.