ASEAN

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Peta ASEAN

Perhimpunan Bangsa-bangsa Asia Tenggara atawa dina basa ingris Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)mangrupa hiji organisasi géo-politik jeung ékonomi tina bagara-nagara di kawasan Asia Tenggara.[1] Aséan mangrupa kawasan saluas 4,7 kilometer pasagi nu miboga jumlah penduduk kurang leuwih 600 juta jiwa.[2] ASEAN - Association of South éast Asia Nation (Asosiasi Perhimpunan Bangsa-Bangsa Asia tenggara diadegkeun dina tanggal 1967 di Bangkok, Thailand nu dicirikeun ku panandatanganan Deklarasi ASEAN (atawa Deklarasi bangkok), ku para pangadegna, nyaéta Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, jeung Thailand. Saterusna Brunei Darussalam ngagabung dina tangga 7 Januari 1984, Vietnam dina tanggal 28 Juli 1995, Laos jeung Myanmar dina tanggal 23 Julo taun 1997, jeung Kamboja dina tanggal 16 Desember 1998.[2] Ayeuna ASEAN boga anggota 10 (sapuluh) nagara. Ti mimiti pangadegan ASEANleuwih diwarnaan ku usaha-usaha ngawangun rasa saling percaya (confidence building) antar nagara anggota guna makarkeun kerja sama régional nu sifatna kooperatif nganging tacan boga sifat integritas.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Bahasa Indonesia
  2. a b c Hidayati,Rtnaningsih.2015.'''ASEAN Satu Komunitas Satu Identitas:Edisi1'''.Yoyakarta:Deeplush