ASEAN

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Peta ASEAN

Perhimpunan Bangsa-bangsa Asia Tenggara atawa dina basa ingris Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)mangrupa hiji organisasi geo-politik jeung ékonomi tina bagara-nagara di kawasan Asia Tenggara.[1] Asean mangrupa kawasan saluas 4,7 kilometer pasagi nu miboga jumlah penduduk kurang leuwih 600 juta jiwa.[2] ASEAN - Association of South East Asia Nation (Asosiasi Perhimpunan Bangsa-Bangsa Asia tenggara diadegkeun dina tanggal 1967 di Bangkok , Thailand nu dicirikeun ku panandatanganan Deklarasi ASEAN (atawa Deklarasi bangkok), ku para pangadegna, nyaéta Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, jeung Thailand. Saterusna Brunei Darussalam ngagabung dina tangga 7 Januari 1984, Vietnam dina tanggal 28 Juli 1995, Laos jeung Myanmar dina tanggal 23 Julo taun 1997, jeung Kamboja dina tanggal 16 Desember 1998.[2] Ayeuna ASEAN boga anggota 10 (sapuluh) nagara. Ti mimiti pangadegan ASEAN leuwih diwarnaan ku usaha-usaha ngawangun rasa saling percaya (confidence building) antar nagara anggota guna makarkeun kerja sama régional nu sifatna kooperatif nganging tacan boga sifat integritas.[2]


Nulis.jpg
  1. Bahasa Indonesia
  2. a b c Hidayati,Rtnaningsih.2015.'''ASEAN Satu Komunitas Satu Identitas:Edisi1'''.Yoyakarta:Deeplush