Wiranto

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wiranto
Menteri Koordinator Politik, Hukum, jeung Kaamanan Indonesia ka - 6
Masa jabatan
27 Juli 2016 – 20 Oktober 2019
Présidén Joko Widodo
Saméméhna Luhut Binsar Panjaitan
Sanggeusna Mahfud MD
Masa jabatan
26 Oktober 1999 – 15 Februari 2000
Présidén Abdurahman Wahid
Saméméhna Feisal Tanjung
Sanggeusna Soerjadi Soedirdja
Menteri Pertahanan jeung Kaamanan Indonesia ka-ka-20
Masa jabatan
14 Maret 1998 – 20 Oktober 1999
Présidén Soeharto
Bacharuddin Jusuf Habibie
Saméméhna Edi Sudrajat
Sanggeusna Juwono Sudarsono
Panglima Angkatan Bersenjata Republik Indonesia
Masa jabatan
16 Februari 1998 – 26 Oktober 1999
Présidén Soeharto
Bacharuddin Jusuf Habibie
Saméméhna Feisal Tanjung
Sanggeusna Widodo Adi Sutjipto
Ketua Umum PBSI
Incumbent
Awal jabatan
2016
Saméméhna Gita Wirjawan
Ketua Umum Partai Hanura
Masa jabatan
21 Desember 2006 – 21 Desember 2016
Saméméhna Jabatan Baru
Sanggeusna Oesman Sapta Odang
Katerangan lian
Gumelar 4 April 1947 (1947-04-04) (yuswa 73)
Indonésia Yogyakarta, Indonesia
Kabangsaan Bandéra Indonésia Indonesia
Partéy pulitik 20px P. Golkar (1999–2006)
20px P. Hanura (2006–)
Pameget/istri Rugaiya Usman Wiranto
Murangkalih 3
Alma mater Akademi Militer
Universitas Terbuka
Perguruan Tinggi Ilmu Hukum Militer
Pagawéan Tentara dan Politikus
Tanda tangan Tanda tangan Wiranto
Ramatloka www.wiranto.com www.facebook.com/wiranto.official twitter.com/wiranto1947
Pangabdian militér
Kasatiaan Bandéra Indonésia Indonesia
Layanan/cabang 25px TNI Angkatan Darat
Lila ngabdi 1968–1999
Réngking 25px Jenderal TNI
Unit Infanteri

Jenderal TNI (Purn.) Wiranto. anu dipikawanoh ku sebutan Wiranto nyaéta Panglima Angkatan Bersenjata Republik Indonesia (ABRI) nu pamungkas. Di mangsana, taun1999 TNI téh dipisahkeun ti polisi ku kituna nu aya ngan nomenklatur Panglima TNI.

Gumelar di Yogyakarya, 4 April 1947. Jeung mangrupa anak ti pasangan RS. Wirowijoto jeung Suwarsijah. Istrina nyaéta Hj. Rugaiya Usman sarta dipaparinan 3 anak nyaéta Zainal Nur Rizki , Ika Mayasari jeung Amalia Santi

Nalika anjeunna wanci umur sasasih, Wiranto kedah ngalih jeung kolotna ka Surakarta ku sabab agrési militér Walanda anu nyerang kota Yogyakarta.Di Surakarta, Wiranto namatkeun atikan sakola dasarna dugi ka SMA na. Manéhna tamat ti SMA Negeri 4 Surakarta dina umur 17 warsih. Salanjutna manehna neruskeun di Akademi Militer Nasional (AMN) di Magelang sarta lulus dina taun1968.

Réngsé lulus ti AMN, Wiranto ngalajengkeun karirna di widang militér nyaéta di korps infantri. Ngaranna mimiti dipikawanoh wanci jadi ajudan Presidén Soeharto salila opat taunantawis 1989-1993.[1][2]

Atikan[édit | édit sumber]

  • Universitas Negeri Jakarta, Doktor bidang Manajemen Sumber Daya Manusia (2013)

Karir[édit | édit sumber]

  • Korps kecabangan infantri  (1968)
  • Karotéhnik Ditbang Pussentif (1983)
  • Kadep Milnik Pussentif (1984)
  • Kasbrigif-9 Kostrad(1985)
  • Waasops Kas Kostrad (1987)
  • Asops Kasdivif-2 Kostrad (1988)
  • Ajudan présidén Republik Indonesia (1989-1993)
  • Kasdam Jaya (1993)
  • Pangdam Jaya (1994)
  • Panglima Komando Cadangan Strategis Angkatan Darat (Pangkostrad) (1996)

Pangajén[édit | édit sumber]

  • Bintang Mahaputra Adipradana
  • Bintang Dharma
  • Bintang Yudha Dharma Putra
  • Bintang Kartika Eka Paksi Utama
  • Bintang Jalasena Utama
  • Bintang Swa Buana Paksa Utama
  • Bintang Bhayangkara Utama
  • Bintang Yudha Dharma Naraya
  • Bintang Kartika Eka Paksi Pratama
  • Bintang Veteran Timur Tengah
  • Bintang Kehormatan dari Spanyol
  • Bintang Kehormatan dari Australia
  • Bintang Kehormatan dari Belanda
  • Bintang Pingat Jasa Gemilang Singapura
  • Bintang Kehormatan Darjah Paduka Keberanian Laila Terbilang (DPKT) dari Brunai Darussalam
  • Bintang Darjah Panglima Mangku Negara (PMN) dari Pemerintah Malaysia
  • Bintang Kesetiaan XXIV Tahun
  • Bintang Penegak G-30-S/PKI
  • Bintang Seroja
  • Bintang Wirakarya
  • Bintang Dwija Sistha
  • Manggala/Wirakarya Kencana

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. VIVA, PT VIVA MEDIA BARU-. "Profil Jenderal Tni Purn Wiranto - VIVA". www.viva.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-12. 
  2. "Profil Lengkap Menkopolhukam Wiranto yang Ditusuk di Pandeglang". Tribun Jateng (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-10-12.