Agum Gumelar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Agum Gumelar
Agum Gumelar janten Anggota Déwan Pertimbangan Présidén (2018)
Anggota Déwan Pertimbangan Présidén
Masa jabatan
18 Januari 2018 – 20 Oktober 2019
Présidén Joko Widodo
Ketua Dewan Sri Adiningsih
Saméméhna Hasyim Muzadi
Menteri Koordinator Bidang Politik, Sosial, jeung Kaamanan Républik Indonésia ka-ke-9
Masa jabatan
1 Juni 2001 – 23 Juli 2001
Présidén Abdurrahman Wahid
Saméméhna Susilo Bambang Yudhoyono
Sanggeusna Susilo Bambang Yudhoyono
Menteri Pertahanan Indonesia ka-ke-22
Masa jabatan
20 Juli 2001 – 23 Juli 2001
Présidén Abdurrahman Wahid
Saméméhna Mohammad Mahfud
Sanggeusna Matori Abdul Djalil
Menteri Perhubungan Indonesia ka-ke-30
Masa jabatan
26 Oktober 1999 – 1 Juni 2001
Présidén Abdurrahman Wahid
Saméméhna Giri Suseno Hadihardjono
Sanggeusna Budi Mulyawan Suyitno
Masa jabatan
10 Agustus 2001 – 24 Mei 2004
Présidén Megawati Soekarnoputri
Saméméhna Budi Mulyawan Suyitno
Sanggeusna Sunarno (Plt.)
Hatta Rajasa
Gubernur Lemhannas ka-ke-11
Masa jabatan
1998–1999
Saméméhna Sofian Effendi
Sanggeusna Johny J. Lumintang
Komandan Jenderal Komando Pasukan Khusus ka-ke-13
Masa jabatan
Juli 1993 – Agustus 1994
Saméméhna Mayjen TNI Tarub
Sanggeusna Mayjen TNI Subagyo H. S.
Katerangan lian
Gumelar 17 Désémber 1945 (1945-12-17) (yuswa 74)
Indonésia Tasikmalaya, Jawa Barat, Indonesia
Kabangsaan Bandéra Indonésia Indonesia
Pameget/istri Linda Amalia Sari
Rélasi Taufik Hidayat (menantu)
Murangkalih Zeke Khaseli
Ami Gumelar
Alma mater Akademi Militer (1969)
Pagawéan Tentara
Profési Guru Besar
Ageman Islam
Tanda tangan Tanda tangan Agum Gumelar
Pangabdian militér
Kasatiaan Bandéra Indonésia Indonesia
Layanan/cabang 25px TNI Angkatan Darat
Lila ngabdi 1969-1998
Réngking 25px Jenderal TNI
Unit Infanteri (Kopassus)

Agum Gumelar (lahir di Tasikmalaya, Jawa Barat, 17 Desember 1945) nyaéta mantan Menteri Perhubungan dina Kabinet Gotong Royong (2001-2004).[1] Saméméh jadi Menteri Perhubungan, Agung kungsi jadi Menteri Koordinator Politik, Sosial dan Keamanan Kabinet Persatuan Nasional (2001), Menteri Perhubungan dan Telekomunikasi Kabinet Persatuan Nasional (1999-2003).[1] Lulusan taun 1969 ti Akademi Militer Nasional Magelang ieu ogé kungsi jadi Ketua Umum PSSI ti taun 1999-2003.[1]
[2]

Latar Belakang[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Agung nyuprih élmu ti SD nepi ka SMA di Bandung, sanggeus lulus kungsi kuliah di Fakultas Kedokteran Universitas Padjadjaran salila sataun.[3] Tuluy asup ka Akademi Militer Nasional (AMN) di Magelang taun 1968.[3] Agum ogé lulusan ti Sekolah Staf dan Komando TNI Angkatan Darat (Seskoad) taun 1985, Sesko ABRI taun 1991, sarta kungsi meunangkeun gelar Master of Science (MSc) dina widang manajemen ti American University dina taun 1998.[3]

Karir Politik jeung Militér[édit | édit sumber]

Sapanjang karirna di dunya militér, Agum kungsi jadi Staf Kopkamtib dan Bakin (1973-1976). Agum milu dina operasi panumpesan barontakna PGRS/Paraku di Kalimantan Barat, Operasi Seroja di Timor Timur, jeung Operasi Penumpasan GPK di Acéh sarta Irian Jaya.[3] Salian ti éta, Agung kungsi nyangking kalungguhan jadi Wakil Asinten Kopassus (1987-1988), Asisten Intelijen Kopassus (1988-1990), Asisten Intelijen I Kasdam Jaya (1991-1992), Komandan Korem 043/Garuda Hitam Lampung (1992-1993), Direktur A Badan Intelijen dan Strategis (Bais) ABRI (1993-1994), Komandan Kopassus ka-13 (1993-1994), Kepala Staf Kodam I Bukit Barisan (1994-1996), staf ahli Panglima ABRI bidang Polkam (1996), Panglima Kodam VII Wirabuana (Agustus 1996-1998), jeung Gubernur Lemhannas (1998). Agum pangsiun tanggal 10 November 2000 kalawan pangkat pamungkasna nyaéta jenderal kehormatan.[3] Dina Pilkada Gubernur Jawa Barat taun 2008, Agum maju nyalonkeun diri jeung Nu'man Abdul Hakim (Wakil Gubernur Jawa Barat 2003 – 2008).[1] Dina Pilpres 2004, Agum dicalonkeun ku PPP salaku calon wakil présidén sarta Hamzah Haz salaku calon présidén, di puteran kahiji, éta pasangan meunang 3,01% tina total jumlah sora.[3] Agum ogé nyalonkeun diri dina Pilkada DKI 2007.[3] Agum kungsi nyangking kalungguhan jadi Honorary Chairman Media Nusantara Citra.[3] Taun 2011, Agum Gumelar dipercaya ku FIFA jadi Ketua Komite Normalisiasi.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d Agum Gumelar (Diakses tanggal 12 Nopember 2011) (id)
  2. Rosidi, Ajip (2016). Apa Siapa Orang Sunda. Jakarta: Kiblat Buku Utama. p. 29. ISBN 9789794199800. Diakses tanggal (disungsi) 26 Maret 2020. 
  3. a b c d e f g h i Profil Agum Gumelar (Diakses tanggal 12 Nopember 2011) (id)


Replace this image male.svg