FIFA

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Markas gede FIFA

FIFA nyaéta akronim atawa singgetan tina Fédération Internationale de Football Association.[1] FIFA téh mangrupa lembaga nu ngatur maén bal Internasional, ngaran ieu ogé nu dipaké ku EA pikeun nyieun video game.[1] Organisasi FIFA nyaéta induk maén bal di dunya.[2]

Sajarah[édit | édit sumber]

FIFA diadegkeun di markas gedé Uni Française de Sports Athlétiques di Rue Saint Honoré 229 dina tanggal 21 Méi 1904 di Paris, Perancis.[3] Pamadegana ieu organisasi ditandatangan ku wakil resmi ti asosiasi di handap ieu:[3]

  1. Perancis - Union des Sociétés Françaises de Sports Athlétiques (USFSA)[3]
  2. Bélgia - Uni Belge des Sociétés de Sports (UBSSA)[3]
  3. Denmark - Dansk Boldspil Union (DBU)[3]
  4. Belanda - Nederlandsche Voetbal Bond (NVB)[3]
  5. Spanyol - Madrid Football Club[3]
  6. Swedia - Svenska Bollspells Förbundet (SBF)[3]
  7. Swiss - Asosiasi Suisse de Football (ASF)[3]

Dina parempugan éta, dihadiran ogé ku sababaraha jalma penting :[3] Robert Guerin jeung André Espir (Prancis);[3] Louis Muhlinghaus jeung Max Kahn (Belgia);[3] Ludvig Sylow (Denmark); Carl Anton Wilhelm Hirschman (Belanda); Victor E Schneider (Swiss). Sylow ngawakilan ogé ka SBF sedengkeun Spir ngalakonan hal sarupa keur Madrid Football Club.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (en)FIFA (diakses 28 Pebruari 2016)
  2. (id)Organisasi FIFA (diakses 28 Pebruari 2016)
  3. a b c d e f g h i j k l m (en)History of FIFA (diakses 28 Pebruari 2016)
Nulis.jpg