Stasion Comal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Comal
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CO.png
  • Singgetan: CO
  • Nomor: 2419
Stasiun Comal 2019.jpg
Stasion Comal, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténPemalang
KacamatanComal
DésaPurwosari
AlamatJalan Stasion Comal
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+10 m
Perenahna[2]km 103+500 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu rada pendék)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu VPI GRS/Alstom kalawan interlocking Len[3]

Stasion Comal (CO) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Purwosari, Comal, Pemalang. Stasion aun aya dina tingkat kaluhuran +10 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang. Stasion ieu mangrupa stasion pangwétanna di Kabupatén Pemalang.

Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 3 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Tegal-Pekalongan diresmikeun di tanggal 9 Séptémber 2009,[4] jalurna nambahan jadi opat.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. Media, Kompas Cyber. "Presiden SBY Resmikan Jalur Ganda KA - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://nasional.kompas.com/read/2009/09/09/14164910/Presiden.SBY.Resmikan.Jalur.Ganda.KA. Diakses pada 2018-04-11 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Petarukan
Stasion saenggeusna:
Stasion Sragi
Stasiun Selatan Bandung.jpg