Stasion Petarukan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Petarukan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PTA.png
  • Singgetan: PTA
  • Nomor: 2417
Stasiun Petarukan 2019.jpg
Stasion Petarukan
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténPemalang
KacamatanPetarukan
DésaSerang
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+10 m
Perenahna[2]km 113+210 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur3 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron3 (hiji péron sisi jeung dua péron pulau anu sarua-rua rada jangkung)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu VPI GRS/Alstom kalawan interlocking Len[3]

Stasion Petarukan (PTA) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Sérang, Petarukan, Pemalang. Stasion aun aya dina tingkat kaluhuran +10 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang. Ti tanggal 30 Oktober 2008, rél jalur ganda sapanjang 6,8 kilométer anu ngahubungkeun stasion ieu jeung Pemalang geus beroperasi. Proyék ieu dianggarkeun taun 2007.[4]

Mimitina, stasion ieu ngan boga 2 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Tegal-Pekalongan diresmikeun di tanggal 9 Séptémber 2009,[5] jalurna nambahan jadi tilu.

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 2 Oktober 2010, Karéta api Argo Bromo Angrrék nyurudug Karéta api Sembrani, nalika KA Sembrani persiapan rék disusul ku KA Argo Anggrék. Balukarna, 36 urang palastra.[6]


Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46). 
  4. "Detail Badan Usaha". lpjk.org. Diakses tanggal 2018-04-11. 
  5. Media, Kompas Cyber. "Presiden SBY Resmikan Jalur Ganda KA - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://nasional.kompas.com/read/2009/09/09/14164910/Presiden.SBY.Resmikan.Jalur.Ganda.KA. Diakses pada 2018-04-11 
  6. http://suaramerdeka.com/v1/index.php/read/cetak/2010/10/03/125470/TRAGEDI-PETARUKAN-36-TEWAS

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Pemalang
Stasion saenggeusna:
Stasion Comal