Karéta api Sembrani

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sembrani
KA. 48 Sembrani at Gambir Station.jpg
Karéta api Sembrani di Stasion Gambir
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Dibuka 1995
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 90 km/jam

Karéta api Sembrani (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮞᮨᮙ᮪ᮘᮢᮔᮤ) nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngalayanan rute Jakarta (Gambir) - Surabaya (Pasar Turi).[1] Kiwari karéta ieu dioperasikeun ku daop 8 Surabaya anu saméméhna dioperasikeun ku daop 1 jakarta.[1] Alasanna rangkéan KA Sembrani sabab ditambihan sabaraha Rangkaéan Karéta api Ékonomi Plus (K3 Kemenhub) ti Dipo Karéta Yogyakarta (YK) kabogaan Karéta api Jayabaya sareng ditambihan layanan karéta api kadua asalna ti Daérah Operasi II Bandung ka Daérah Operasi I Jakarta nyaéta Karéta api Argo Wilis jeung Karéta api Mutiara Selatan jadi Rangkéan ieu pinuh di Dipo Karéta Jakarta Kota (JAKK).

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 6-8 karéta éksekutip (K1 2016 SBI ex JAKK)
  • 1 karéta makan (M1 2016 SBI ex JAKK)
  • 1 karéta pembangkit (P 2016 SBI ex JAKK)
  • 1 karéta Luxury (K1 SBI)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Sembrani dioperasikeun peuting, isukna rangkéan anu aya di Gambir dipaké minangka Argo Jati Fakultatif anu dijalankeun Jumaah jeung Minggu.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi dan jadwal KA Sembrani (id) diakses tanggal 20 Januari 2016
  2. Jadwal KA Sembrani (id) diakses tanggal 20 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) https://www.kereta-api.co.id/


KA Galunggung Nagreg.jpg