Karéta api Sembrani

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sembrani
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Surabaya Pasar Turi
Operasi
Dibuka 1995
Dipiboga ku PT KAI
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 90 km/jam

Karéta api Sembrani nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngalayanan rute Jakarta (Gambir) - Surabaya (Pasar Turi).[1] Karéta ieu dioperasikeun ku daop 1 Jakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 6-8 karéta éksekutip satwa (K1)
  • 1 karéta makan (M1)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1 karéta bahasi (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Sembrani dioperasikeun peuting, isukna rangkéan anu aya di Gambir dipaké minangka Argo Jati Fakultatif anu dijalankeun Jumaah jeung Minggu.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Informasi dan jadwal KA Sembrani (id) diakses tanggal 20 Januari 2016
  2. Jadwal KA Sembrani (id) diakses tanggal 20 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) https://www.kereta-api.co.id/


KA Galunggung Nagreg.jpg