Stasion Kaliwungu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordinat: 6°57′35″S 110°15′16″E / 6.9596234°S 110.25446°E / -6.9596234; 110.25446

Stasion Kaliwungu
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KLN.png
  • Singgetan: KLN
  • Nomor: 2509
Stasiun Kaliwungu 2019.jpg
Stasion Kaliwungu, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténKendal
KacamatanKaliwungu
DésaKrajan Kulon
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+4 m
Perenahna[2]km 18+189 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung dua péron pulo anu rada jangkung)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2013–ayeuna)

Stasion Kaliwungu (KLN) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Krajan Kulon, Kaliwungu, Kendal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga opat jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 3 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Weleri-Kaliwungu diresmikeun di bulan Nopémber 2013,[3] sarta pétak Kaliwungu-Jerakah di bulan Désémber 2013,[4][5] jalurna nambahan jadi opat.

Baheula, kungsi aya jalur karéta api ka Kalibodri liwat Kendal. Ngan, kiwari geus teu aktip ku lantaran ruteuna anu nguriling sarta teu éféktif.

Kiwari, ieu stasion boga émplasemén anu panjangna 950 m, anu pangpanjangna di Pulo Jawa.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Mediatama, Grahanusa (2013-11-22). "KAI resmikan jalur rel ganda Kaliwungu-Weleri". kontan.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-02-10. 
  4. Laeis, Zuhdiar (2013-12-12). "Jalur Ganda Disiapkan Bertahap". Antara Jateng. https://jateng.antaranews.com/berita/88550/jalur-ganda-disiapkan-bertahap. Diakses pada 2020-04-25 
  5. "Puluhan Pekerja Memindahkan Rel Ganda di Stasiun Mangkang Semara". Tribunnews.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-10. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Kalibodri
Stasion saenggeusna:
Stasion Mangkang
Stasiun Selatan Bandung.jpg