Stasion Kalibodri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kalibodri
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KBD.png
  • Singgetan: KBD
  • Nomor: 2505
Stasiun Kalibodri 2019.jpg
Stasion Kalibodri, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Tengah
KabupaténKendal
KacamatanPegandon
DésaTegorejo
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi IV Semarang
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+9 m
Perenahna[2]km 30+191 lintas SemarangTegalCirebon
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api sarta bongkar muat kricak.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur5 (jalur 2 jeung 3: sepur lempeng)
Jumlah péron4 (hiji péron sisi jeung tilu péron pulo anu rada jangkung)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Sinyal Interlocking Len-02 (2013–ayeuna)

Stasion Kalibodri (KBD) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Tegorejo, Pegandon, Kendal. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +9 méter ieu aya di Daérah Operasi IV Semarang.

Stasion ieu boga lima jalur, kalawan jalur 2 jeung 3 anu jadi sepur lempengna. Euweuh karéta api anu eureun di ieu stasion, iwal ti mun aya pasusulan.

Mimitina, stasion ieu ngan boga 4 jalur. Ngan, ti saprak jalur ganda pétak Weleri-Kaliwungu diresmikeun di bulan Nopémber 2013,[3] jalurna nambahan jadi lima.

Baheula, kungsi aya jalur karéta api ka Kaliwungu liwat Kendal. Ngan, kiwari geus teu aktip ku lantaran ruteuna anu nguriling sarta teu éféktif.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Stasion karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Mediatama, Grahanusa (2013-11-22). "KAI resmikan jalur rel ganda Kaliwungu-Weleri". kontan.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-02-10. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Loka Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Tegal-Brumbung
Stasion saméméhna:
Stasion Weleri
Stasion saenggeusna:
Stasion Kaliwungu
Stasiun Selatan Bandung.jpg