Karéta api Bangunkarta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bangunkarta
Kereta api Bangunkarta.jpg
Karéta api Bangunkarta ngaliwat ex JPL 52 Cipinang
Informasi
Sistem Karéta api Éksprés
Kelas Éksekutip satwa
Status Beroperasi
Lokal Daop 8 Surabaya
Stasion terminus Stasion Gambir
Stasion Surabaya Gubeng
Operasi
Dibuka 10 Januari 1985
Dipiboga ku PT Kereta api Indonesia
Operator Daérah Operasi VIII Surabaya
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 50-90 km/jam

Karéta api Bangunkarta atawa Karéta api Bangun Karta nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngalayanan rute Stasion Gambir - Stasion Semarang Tawang - Stasion Jombang - Stasion Surabaya Gubeng (asalna nepi ka Jombang).[1] Karéta ieu dioperasiken ku Daop 8 Surabaya.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Karéta ieu mimiti dioperasikeun tanggal 10 Januari 1985 minangka Karéta api Tebu Ireng (Basa Sunda:Tiwu Hideung) kelas ékonomi rute Jakarta-Jombang.[1] Karéta ieu dioperasikeun pikeun ngakomodir santri pasantrén Tebu Ireng sangkan bisa ka Jakarta jeung sabalikna.[1] Ahirna, karéta ieu ditambahan kelas bisnis, tuluy kelasna jadi bisnis-éksekutip.[1] Ti mimiti taun 2001, KA Bangunkarta diganti kelasna jadi éksekutip satwa, kiwari KA Bangunkarta diperpanjang layananna nepi ka Stasion Surabaya Gubeng.[1]

Asal usul ngaran[édit | édit sumber]

Kecap Bangunkarta miboga harti rute anu diliwatan ku karéta ieu, nyaéta Surabaya-Jombang-Madiun-Jakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

  • Lokomotip CC206
  • 7-9 karéta éksekutip satwa (K1)
  • 1 karéta makan (M)
  • 1 karéta pembangkit (P)
  • 1 karéta bahasi aling-aling (B)[1]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Bangunkarta diberangkatkeun ti Surabaya Gubeng soré, nepi di Gambir isuk-isuk, diberangkatkeun deui ti Gambir soré, nepi di Surabaya Gubeng isuk-isuk (dijalankeun peuting).[1] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina tanggal 2 Méi 2010, karéta api Bangun Karta nabrak beus Langsung Jaya nopol AD 1528 AF.[2] Diperkirakeun lantaran kalaléian panjaga palintasan.[2] Akibatna, 5 pagawé PT KAI diperiksa ku polisi dina kasus éta.[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Informasi dan jadwal mengenai kereta api Bangunkarta (id)diakses tanggal 12 Januari 2016
  2. a b c Detikcom: 5 Petugas PT KA Diperiksa Polisi Karanganyar (id) diakses tanggal 14 Januari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT KAI

KA Galunggung Nagreg.jpg