Karéta api Gumarang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta api Gumarang
KA Gumarang Rangkaian Panjang.jpg
KA Gumarang Rangkaian Panjang ft CC 206 13 28 PWT Ngaliwatan JPL 1 Cikampék
Informasi
Sistem Karéta api jarak jauh
Kelas Éksekutip jeung bisnis
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Pasar Senén
Stasion Surabaya Pasarturi
Operasi
Dibuka 2001
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC206
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 90-105 km/jam
Titik pangluhurna ?

Karéta api Gumarang (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮌᮥᮙᮛᮀ) nyaéta karéta api campuran éksekutip jeung bisnis anu ngalayanan rute Stasion Pasar Senén - Stasion Surabaya Pasarturi.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

Pangoperasian Rangkaian Panjang[édit | édit sumber]

KA ieu mangrupakeun KA ka-3 anu résmi beroperasi saréng rangkaian panjang sanggeus kawitna atos aya Karéta api Kertajaya sarta Karéta api Tawang Jaya ti Stasion Pasar Senén kaping 31 Mei sarta ti Stasion Surabaya Pasarturi dina kaping 1 Juni 2018) sarta hiji-hiji na layanan karéta rangkaian panjang kelas campuran (Bisnis-Éksekutip)

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Ieu Stamformasi KA Gumarang pikeun No KA 77 jeung KA 78:

  • 1 Lokomotip CC206
  • 1 Karéta Pembangkit (P JAKK) (P 2016 JAKK)
  • 5 Karéta Éksekutip (K1 JAKK)
  • 1 Karéta Makan (KM1/M1 JAKK)
  • 8 Karéta Bisnis AC (K2 JAKK)
  • 1 Karéta Bahasi (B JAKG/JAKK)

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

tanda ieu "*" berhentina arah ka jakarta wae

Jadwal[édit | édit sumber]

Karéta api Gumarang dijalankeun dina poé sore, boh ti Pasar Senén, boh ti Surabaya.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta Api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Informasi KA Gumarang (id) diakses tanggal 18 Februari 2016
  2. Jadwal KA Gumarang (id) diakses tanggal 18 Februari 2016

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

KA Galunggung Nagreg.jpg