Stasion Cibungur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibungur
  • Singgetan: CBR
  • Nomor: 1401
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Purwakarta
Kacamatan Bungursari
Désa Cibungur
Alamat Jalan Raya Cikampék-Padalarang
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +77 m
Perenahna[2] km 91+643 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
Layanan Walahar Éksprés
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 3
Jumlah péron 3
Tipeu pasinyalan Éléktrik
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya

Stasion Cibungur (CBR) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cibungur, Bungursari, Purwakarta. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Stasion Cibungur mangrupa stasion karéta api pangkalérna di Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api Walahar Éksprés. Baheulana stasion ieu dijadikeun sub-terminal peti kemas.

Kungsi aya rencana nyieun shortcut antara stasion ieu jeung stasion Tanjungrasa, jadi karéta anu ti arah Bandung bisa langsung ka arah Cirebon teu kudu langsir heula di stasion Cikampék, kitu ogé sabalikna, pikeun nga-éfisiénsi waktu.[3] Ngan kiwari proyék éta mangkrak.[3]

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b "Shortcut Cibungur – Tanjungrasa Akselerasikan Angkutan Massal Jabar". Berita Trans. Diakses tanggal 2019-02-17. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cikampék
Stasion saenggeusna:
Halteu Sadang


Stasiun Selatan Bandung.jpg