Stasion Cibungur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibungur

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CBR.png
  • Singgetan: CBR
  • Nomor: 1401
LokasiJalan Raya Cikampék-Padalarang
Cibungur, Bungursari, Purwakarta, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+77 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 91+643 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Jumlah péron3
Jumlah jalur3
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Layanan
Walahar Éksprés
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Lokasi dina peta

Stasion Cibungur (CBR) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮘᮥᮍᮥᮁ) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cibungur, Bungursari, Purwakarta. Stasion ieu boga tilu jalur, jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Stasion Cibungur mangrupa stasion karéta api pangkalérna di Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu dilayanan ku Karéta api Walahar Éksprés. Baheulana stasion ieu dijadikeun sub-terminal peti kemas.

Kungsi aya rencana nyieun shortcut antara stasion ieu jeung stasion Tanjungrasa, jadi karéta anu ti arah Bandung bisa langsung ka arah Cirebon teu kudu langsir heula di stasion Cikampék, kitu ogé sabalikna, pikeun nga-éfisiénsi waktu.[3] Ngan kiwari proyék éta mangkrak.[3]

Karéta api[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. a b "Shortcut Cibungur – Tanjungrasa Akselerasikan Angkutan Massal Jabar". Berita Trans. Diakses tanggal 2019-02-17. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cikampék
Stasion saenggeusna:
Halteu Sadang