Halteu Sadang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Sadang
  • Singgetan: SAD
  • Nomor: 1402
LokasiMulyamekar, Babakancikao, Purwakarta, Jawa Kulon, 41151
Indonésia
Luhur+94 m
OperatorDaérah Operasi II Bandung
Letak ti pangkalkm 97+778 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang[1]
Informasi lain
KlasifikasiHalteu[2]
Layanan
-
Lokasi dina peta

Halteu Sadang (SAD) (Aksara Sunda Baku: ᮠᮜ᮪ᮒᮩ ᮞᮓᮀ) halteu karéta api anu perenahna di Mulyamekar, Babakancikao, Purwakarta. Halteu ieu ngan boga dua jalur ganda, euweuh PPKA atawa wésel/sinyal di halteu ieu. Kiwari, euweuh karéta anu eureun di halteu ieu lantaran jarakna anu dianggap deukeut teuing jeung stasion Purwakarta.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cibungur
Stasion saenggeusna:
Stasion Purwakarta