Halteu Sadang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sadang
  • Singgetan: SAD
  • Nomor: 1402
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Purwakarta
Kacamatan Babakancikao
Désa Mulyamekar
Kodeu pos 41151
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi II Bandung
Kelas stasion[1] Halteu
Tingkat kaluhuran +94 m
Perenahna[2] km 97+778 lintas JakartaJatinegara
CikampékPurwakartaPadalarang
Layanan -

Halteu Sadang (SAD) nyaéta halteu karéta api anu perenahna di Mulyamekar, Babakancikao, Purwakarta. Halteu ieu ngan boga dua jalur ganda, euweuh PPKA atawa wésel/sinyal di hakteu ieu. Kiwari, euweuh karéta anu eureun di halteu ieu lantaran jarakna anu dianggap deukeut teuing jeung stasion Purwakarta.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cibungur
Stasion saenggeusna:
Stasion Purwakarta


Stasiun Selatan Bandung.jpg