Stasion Tanjungrasa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tanjungrasa
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero) 2020.svg
PapanNamaStasiun TJS.png
  • Singgetan: TJS
  • Nomor: 0902
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténSubang
KacamatanPatok Beusi
DésaTanjungrasa Kidul
Kodeu pos41263
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi III Cirebon
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+35 m
Perenahna[2]km 93+100 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananNgan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Tanjungrasa (TJS) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Tanjungrasa Kidul, Patok Beusi, Subang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +35 m ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Stasion ieu mangrupa stasion pangkulonna di Kabupatén Subang sarta di Daérah Operasi III Cirebon.

Direncanakeun di kuloneun stasion ieu bakal diwangun jalur karéta api shortcut ka Cibungur, sangkan karéta api anu ti Bandung ka arah Cirebon atawa sabalikna teu kudu langsir di Stasion Cikampék. Ngan kiwari proyék éta mangkrak..[3][4]

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 16 Juli 2008 jam 15.27, karéta api Argo Jati anjlog di Stasion Tanjungrasa. Euweuh korban jiwa dina ieu kajadian, ngan kira-kira 388 panumpang kapaksa dipindahkeun kana beus ka stasion tujuan.[5]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Shortcut Cibungur – Tanjungrasa Akselerasikan Angkutan Massal Jabar" (dalam bahasa id-ID). Berita Trans. 2015-02-13. http://beritatrans.com/2015/02/13/shortcut-cibungur-tanjungrasa-percepat-angkutan-massal-jabar/. Diakses pada 2018-05-04 
  4. Media, Kompas Cyber (2009-06-23). ""Shortcut" Cibungur-Tanjungrasa Mulai 2010 - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://regional.kompas.com/read/2009/06/23/21295286/shortcut.cibungur-tanjungrasa.mulai.2010. Diakses pada 2018-05-04 
  5. Media, Kompas Cyber (2008-07-16). "KA Argojati Anjlok, 366 Penumpang Diangkut Bus - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://regional.kompas.com/read/2008/07/16/20183428/twitter.com. Diakses pada 2018-05-04 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Cikampék-Cirebon
Stasion saméméhna:
Stasion Cikampék
Stasion saenggeusna:
Stasion Pabuaran