Stasion Dawuan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Dawuan
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun DWN.png
  • Singgetan: DWN
  • Nomor: 0524
Stasiun Dawuan, 2019.jpg
Stasion Dawuan
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Karawang
Kacamatan Cikampék
Kalurahan Dawuan Tengah
Alamat Jalan Jenderal Achmad Yani
Kodeu pos 41373
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +31 m
Perenahna[2] km 80+811 lintas JakartaJatinegaraCikampék
Layanan Cilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK, sarta Jatiluhur Éksprés/Lokal CKP
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péron Hiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék

Stasion Dawuan (DWN) atawa ilahar ogé disebut Stasion Dawuhan nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Dawuan Tengah, Cikampék, Karawang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Kosambi
Stasion saenggeusna:
Stasion Cikampék
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°23′36″S 107°25′59″E / 6.3932019°S 107.4331784°E / -6.3932019; 107.4331784