Stasion Dawuan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Dawuan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun DWN.png
  • Singgetan: DWN
  • Nomor: 0524
Stasiun Dawuan, 2019.jpg
Stasion Dawuan
LokasiJalan Jenderal Achmad Yani
Dawuan Tengah, Cikampék, Karawang, Jawa Kulon, 41373
Indonésia
Luhur+31 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 80+811 lintas JakartaJatinegaraCikampék[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Layanan
Cilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK, sarta Jatiluhur Éksprés/Lokal CKP
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Lokasi dina peta

Stasion Dawuan (DWN) atawa ilahar ogé disebut Stasion Dawuhan (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮓᮝᮥᮠᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Dawuan Tengah, Cikampék, Karawang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Kosambi
Stasion saenggeusna:
Stasion Cikampék

Koordinat: 6°23′36″S 107°25′59″E / 6.3932019°S 107.4331784°E / -6.3932019; 107.4331784