Stasion Kosambi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kosambi
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KOS.png
  • Singgetan: KOS
  • Nomor: 0523
Stasiun Kosambi, 2019.jpg
Stasion Kosambi, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténKarawang
KacamatanKlari
DésaDurén
Kodeu pos41371
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+28 m
Perenahna[2]km 73+774 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK sarta Jatiluhur/Lokal CKP
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék

Stasion Kosambi (KOS) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮧᮞᮙ᮪ᮘᮤ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Durén, Klari, Karawang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +28 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Klari
Stasion saenggeusna:
Stasion Dawuan
Stasiun Selatan Bandung.jpg