Stasion Kramat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kramat

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KMT.png
  • Singgetan: KMT
  • Nomor: 0473
Stasiun Kramat.jpg
Stasion Kramat katempo ti hareup, 2019
LokasiJalan Percetakan Negara III
Paséban, Senén, Jakarta Pusat, DKI Jakarta,
Indonésia
Luhur+10 m
Operator
Letak ti pangkalkm 8+685 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék[1]
Jumlah péronDua peron sisi anu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Depok–Jatinegara
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Layanan
Cilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta), Jatiluhur/Lokal CKP, jeung KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétSistem tikét onlén, ngalayanan panjualan langsung jeung pamesenan di lokét sareng kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta
Stasion Kramat taun 2010

Stasion Kramat (KMT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮢᮙᮒ᮪) mangrupa stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Jalan Percetakan Negara III, Paséban, Senén, Jakarta Pusat, teu jauh ti Salemba Gang Tengah. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +10 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung nglayanan rute KRL Commuter Line wungkul.

Baheula di Stasion Kramat aya parcabangan jalur anu nuju ka Gudang Percetakan Negara di Salemba sareng stasion Salemba. Stasion ieu miboga dua jalur karéta api wungkul, sareng luas péron nyaéta 1.016 m² jeung hall luasna 122 m².[3]

Sahubungan sareng rencana pikeun ningkatkeun layanan karéta api, Stasion Kramat geus ngalayanan lalampahan karéta api lokal per tanggal 26 oktober 2019. Karéta api lokal nyaéta Cilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK, jeung Jatiluhur/Lokal CKP. Pikeun ngadukung operasi karéta lokal, sababaraha rénovasi leutik sareng susunan jalur panumpang parantos dilaksanakeun.[4][3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Lokal ekonomi AC[édit | édit sumber]

KA Walahar Éksprés indit ti Stasion Kramat

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Berikut ieu nyaéta jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Kramat per 1 Desember 2019 (Gapeka 2019).

Yén diinget, jadwal ieu pikeun ngabahas lalampahan karéta api non-KRL.

No. KA KA Tujuan Kelas Nepi Indit
468 Walahar Éksprés/Lokal PWK Purwakarta (PWK) Lokal Ékonomi 10.17 10.20
470 11.23 11.24
466 16.38 16.40
472 Jatiluhur/Lokal CKP Cikampék (CKP) 17.23 17.24
474 19.39 19.40

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayek Tujuan
Trans Jabodetabek A Terminal Senen-Terminal Bubulak
B Terminal Senen-Ciawi
MetroMini[3] 46 Pulo Gadung–Kampung Melayu
49 Pulo Gadung–Manggarai
Mikrolet JP04 Salemba UI-Green Pramuka City

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. a b c Media, Kompas Cyber. "Mulai Hari Ini, Stasiun Kramat Layani Penumpang KA Lokal Tujuan Cikampek dan Purwakarta". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-31.  Salah ngutip: Tanda <ref> tidak sah; nama ":0" didefinisikan berulang dengan isi berbeda
  4. Media, Kompas Cyber. "Liburan ke Purwakarta, Bisa Naik KA Walahar Express dari Stasiun Kramat Jakarta Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-10-31. 
Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Gang Sentiong
Stasion saenggeusna:
Stasion Pondok Jati

Koordinat: 6°11′38″S 106°51′24″E / 6.1939738°S 106.8566698°E / -6.1939738; 106.8566698