Stasion Pondok Jati

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pondok Jati
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun POK.png
  • Singgetan: POK
  • Nomor: 0474
Pondok Jati Station 01.jpg
Stasion Pondok Jati
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Timur
KacamatanMatraman
KalurahanPalmeriam
Sajarah
Ngaran saméméhnaStasiun Gang Solitude
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 10+514 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Tungtung
Depok–Jatinegara
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua peron sisi anu jangkung

Stasion Pondok Jati (POK)—baheulana disebut Stasion Gang Solitude (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮧᮔ᮪ᮓᮧᮊ᮪ ᮏᮒᮤ, Stasion Pondok Jati) nyaéta ngaran stasion karéta api kelas III/leutik di Palmeriam, Matraman, Jakarta Timur. Stasion anu terletak dina kaluhuran +14 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung nglayanan rute KRL Commuter Line wungkul. Stasion Pondok Jati pererahna dina jalur KRL Commuter Line Lingkar Kota anu ngurilingan tengah kota Jakarta. Stasiun ieu miboga dua jalur stasion karéta api wungkul.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta Roundeltjk5.png Ancol–Kampung Melayu (di halteu Slamet Riyadi)
5C Harmoni-PGC 1 (di halte Slamet Riyadi)
5D Ancol-PGC 1 (di halteu Slamet Riyadi)
Roundeltjk11.png (11V) Pasar Baru-Pulo Gebang (di halteu Slamet Riyadi)
Roundeltjk5.png (5K) Kota-Kampung Melayu (di halteu Slamet Riyadi)
5A (MetroTrans) Kampung Melayu-Grogol 1 (di halteu Slamet Riyadi)
5M (MetroTrans) Kampung Melayu-Stasion Tanahabang (liwat R.P. Soeroso)
B22 (Suburban Express) Bekasi–Juanda (liwat Bekasi Timur)
Kopaja[3] 502 Kampung Rambutan–Tanah Abang
Transjabodetabek Reguler[3] P9A (Mayasari Bakti) Terminal Senen-Terminal Bekasi (liwat Bekasi Timur)
MetroMini[3] 46 Pulo Gadung–Kampung Melayu
Angkutan pengganti bemo[3] JT04 Kayu Manis (Pal Meriam)–Rawamangun
Mikrolet[3] 21 Pulo Gadung–Kampung Melayu

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b c d e "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Kramat
Stasion saenggeusna:
Stasion Jatinegara


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°12′33″S 106°51′44″E / 6.209218°S 106.862344°E / -6.209218; 106.862344