Stasion Dépok

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Stasion Depok)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Dépok

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun DP.png
  • Singgetan: DP
  • Nomor: 0706
KCJ 205 trainset BOO 15.jpg
KRL ex-JR 205 eukeur eureun di Stasion Dépok, 2016
LokasiJalan Stasion Depok
Pancoran Mas, Pancoran Mas, Dépok, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+93 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 32+684 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua peron pulo nu jangkung
Jumlah jalur4 (jalur 1 dan 4: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiBadag tipeu C[2]
Sejarah
Dibuka1873 (Minangka Halteu Dépok) 1881 (Minangka Stasion Dépok)
Éléktrifikasi1925
Pausahaan awalNederlandsch-Indische Spoorweg Maatschappij
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line
Lokasi dina peta
Stasion Dépok

Stasion Dépok (Kode: DP) atawa sok disebut ogé Stasion Dépok Lama (pikeun ngabédakeun jeung Stasion Dépok Baru) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮓᮦᮕᮧᮊ᮪) nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C nu perenahna di Pancoran Mas, Depok. Stasion ieu perenahna di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Dépok miboga 4 jalur nu ngalayanan KRL Jabodetabék. Stasion ieu mangrupa salasahiji stasion karéta pangkolotna di Jabodetabék.

Stasion ieu miboga opat jalur, kalawan jalur 1 jeung jalur 4 minangka jalur lurus.

Ka arah kidul ti stasion ieu, aya dipo KRL panggedéna sa-Asia Tenggara, nyaéta dipo KRL Dépok, tempat nyimpen KRL.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot D05 Terminal Dépok–Citayam–Bojong Gede

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Dépok Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Citayam


Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan