Stasion Citayam

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Citayam

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CTA.png
  • Singgetan: CTA
  • Nomor: 0707
Citayam Station.JPG
Stasion Citayam
LokasiJalan Raya Citayam
Bojong Pondok Térong, Cipayung, Dépok, Jawa Kulon, 16438
Indonésia
Luhur+120 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 37+768 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua péron sisi nu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabek     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Angke–Nambo
(rencana)
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Citayam (kodeu: CTA) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮒᮚᮙ᮪) nyaéta hiji stasion karéta api nu aya di Bojong Pondok Térong, Cipayung, Dépok. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +120 m ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Di kiduleun stasion ieu, aya jalur cabang ka Cibinong jeung Nambo, sarta aya KRL anu ngalayanan jalur éta.[3] Stasion Citayam jadi stasion pangkalérna di Bogor di lintas jalur karéta api Manggarai-Padalarang.

Di antara stasion ieu jeung Stasion Dépok, aya Halteu Pondok Térong anu kiwari geus teu aktip lantaran okupansi nu minim sarta dampak pangwangunan jalur ganda.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[4] D05 Terminal Dépok–Citayam–Bojonggedé
D26 Sawangan–Citayam

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Mulai 1 April 2015, Stasiun Nambo Bogor Layani Penumpang KRL". jakarta.bisnis.com. Diakses tanggal 2018-06-20. 
  4. "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Dépok
Stasion saenggeusna:
Stasion Bojonggedé
Jalur karéta api Citayam-Nambo
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Pondok Rajeg