Stasion Citayam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Citayam
Logo PT KAI (Persero).svg
PapanNamaStasiun CTA.png
  • Singgetan: CTA
  • Nomor: 0707
Citayam Station.JPG
Stasion Citayam
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Bogor
Kacamatan Bojonggedé
Kalurahan Pabuaran
Alamat Jalan Raya Citayam
Kodeu pos 16438
Koordinat 6°26′58.8″S 106°48′9.1″E / 6.449667°S 106.802528°E / -6.449667; 106.802528Koordinat: 6°26′58.8″S 106°48′9.1″E / 6.449667°S 106.802528°E / -6.449667; 106.802528
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +120 m
Perenahna[2] km 37+768 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
Layanan KRL Commuter Line
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabek     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Angke–Nambo
(rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron Dua péron sisi nu jangkung
Lokasi dina peta
Citayam is located in Kota Dépok
Citayam
Citayam
Lokasi di Kota Dépok

Stasion Citayam (kodeu: CTA) nyaéta hiji stasion karéta api nu aya di Pabuaran, Bojonggedé, Bogor. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +120 m ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Di kiduleun stasion ieu, aya jalur cabang ka Cibinong jeung Nambo, sarta aya KRL anu ngalayanan jalur éta.[3] Stasion Citayam jadi stasion pangkalérna di Bogor di lintas jalur karéta api Manggarai-Padalarang.

Di antara stasion ieu jeung Stasion Dépok, aya Halteu Pondok Térong anu kiwari geus teu aktip lantaran okupansi nu minim sarta dampak pangwangunan jalur ganda.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[4] D05 Terminal Dépok–Citayam–Bojonggedé
D26 Sawangan–Citayam

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Mulai 1 April 2015, Stasiun Nambo Bogor Layani Penumpang KRL". jakarta.bisnis.com. Diakses tanggal 2018-06-20. 
  4. "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Dépok
Stasion saenggeusna:
Stasion Bojonggedé
Jalur karéta api Citayam-Nambo
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Pondok Rajeg


Stasiun Selatan Bandung.jpg