Stasion Citayam

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Citayam
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CTA.png
  • Singgetan: CTA
  • Nomor: 0707
Citayam Station.JPG
Stasion Citayam
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaBogor
KacamatanBojonggedé
KalurahanPabuaran
AlamatJalan Raya Citayam
Kodeu pos16438
Koordinat6°26′58.8″S 106°48′9.1″E / 6.449667°S 106.802528°E / -6.449667; 106.802528Koordinat: 6°26′58.8″S 106°48′9.1″E / 6.449667°S 106.802528°E / -6.449667; 106.802528
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+120 m
Perenahna[2]km 37+768 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabek     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Angke–Nambo
(rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi nu jangkung
Lokasi dina peta
Citayam is located in Kota Dépok
Citayam
Citayam
Lokasi di Kota Dépok

Stasion Citayam (kodeu: CTA) nyaéta hiji stasion karéta api nu aya di Pabuaran, Bojonggedé, Bogor. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +120 m ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Di kiduleun stasion ieu, aya jalur cabang ka Cibinong jeung Nambo, sarta aya KRL anu ngalayanan jalur éta.[3] Stasion Citayam jadi stasion pangkalérna di Bogor di lintas jalur karéta api Manggarai-Padalarang.

Di antara stasion ieu jeung Stasion Dépok, aya Halteu Pondok Térong anu kiwari geus teu aktip lantaran okupansi nu minim sarta dampak pangwangunan jalur ganda.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[4] D05 Terminal Dépok–Citayam–Bojonggedé
D26 Sawangan–Citayam

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Mulai 1 April 2015, Stasiun Nambo Bogor Layani Penumpang KRL". jakarta.bisnis.com. Diakses tanggal 2018-06-20. 
  4. "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Dépok
Stasion saenggeusna:
Stasion Bojonggedé
Jalur karéta api Citayam-Nambo
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Halteu Pondok Rajeg


Stasiun Selatan Bandung.jpg