Stasion Cibinong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibinong
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CBN.png
  • Singgetan: CBN
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBogor
KacamatanCibinong
KalurahanPabuaran
Kodeu pos16916
Koordinat6°27′51.12″S 106°51′9″E / 6.4642000°S 106.85250°E / -6.4642000; 106.85250Koordinat: 6°27′51.12″S 106°51′9″E / 6.4642000°S 106.85250°E / -6.4642000; 106.85250
Sajarah
Dibuka1990-an
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+192 m
Perenahna[2]km 44+550 lintas Jakarta-Manggarai-Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Angke–Nambo
Tungtung
Angke–Nambo
(rencana)
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2 (jalur 1: jalur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi nu jangkung
Lokasi dina peta
Cibinong is located in Kabupatén Bogor
Cibinong
Cibinong
Lokasi di Kabupatén Bogor

Stasion Cibinong nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Pabuaran, Cibinong, Bogor.[3] Ieu stasion jeung jalurna mangrupa stasion anyar, ku sabab dijeunna dina taun 1990-an.[3] Ieu stasion mimitina mah dijieun pikeun ngalayanan karéta api batubara ti Stasion Cigading, tapi antukna mah bolay.[3] Pikeun ngajaga asét, ieu stasion kungsi ngalayanan KRD tujuan Stasion Manggarai jeung Stasion Nambo, tapi teu kungsi lila ku sabab okupansi panumpang anu minim.[3]

Sanggeus teu aktip salila babaraha taun, PT KAI maheutkeun pikeun ngaktifkeun deui stasion jalur ieu.[3] Di ieu jalur ogé dipasangan kabel listrik aliran luhur, supaya mun aktip deui ieu jalur téh bisa dilayanan ku KRL Commuter Jabodetabék.[3] Ieu jalur diliwatan ku karéta api barang anu mimiti operasina dina taun 2014.[3] Ti tanggal 1 April 2015, stasion Cibinong ngalayanan angkutan panumpang Commuter Line rélasi Duri – Nambo.[4]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Yellow Line (Nambo branch), jurusan Angké jeung jurusan Nambo

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

  • Miniarta Kampung Rambutan-Bogor (via Ps Rebo, Jl Raya Bogor, Cibinong)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b c d e f g "Stasion Cibinong". Heritage Kereta Api. Diakses tanggal 02/29/2016. 
  4. "KRL Commuter Line Tambah Rute Ke Stasiun Cibinong Dan Tambo". bisnis.com. Diakses tanggal 02/29/2016. 
Jalur karéta api Citayam-Nambo
Stasion saméméhna:
Halteu Pondok Rajeg
Stasion saenggeusna:
Halteu Gunung Putri


Stasiun Selatan Bandung.jpg