Stasion Cibinong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibinong

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CBN.png
  • Singgetan: CBN
LokasiPabuaran, Cibinong, Bogor, Jawa Kulon, 16916
Indonésia
Luhur+192 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 44+550 lintas Jakarta-Manggarai-Nambo[1]
Jumlah péronHiji péron sisi nu jangkung
Jumlah jalur2 (jalur 1: jalur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1990-an
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Angke–Nambo
Tungtung
Angke–Nambo
(rencana)
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Cibinong nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Pabuaran, Cibinong, Bogor.[3] Ieu stasion jeung jalurna mangrupa stasion anyar, ku sabab dijeunna dina taun 1990-an.[3] Ieu stasion mimitina mah dijieun pikeun ngalayanan karéta api batubara ti Stasion Cigading, tapi antukna mah bolay.[3] Pikeun ngajaga asét, ieu stasion kungsi ngalayanan KRD tujuan Stasion Manggarai jeung Stasion Nambo, tapi teu kungsi lila ku sabab okupansi panumpang anu minim.[3]

Sanggeus teu aktip salila babaraha taun, PT KAI maheutkeun pikeun ngaktifkeun deui stasion jalur ieu.[3] Di ieu jalur ogé dipasangan kabel listrik aliran luhur, supaya mun aktip deui ieu jalur téh bisa dilayanan ku KRL Commuter Jabodetabék.[3] Ieu jalur diliwatan ku karéta api barang anu mimiti operasina dina taun 2014.[3] Ti tanggal 1 April 2015, stasion Cibinong ngalayanan angkutan panumpang Commuter Line rélasi Duri – Nambo.[4]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Yellow Line (Nambo branch), jurusan Angké jeung jurusan Nambo

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

  • Miniarta Kampung Rambutan-Bogor (via Ps Rebo, Jl Raya Bogor, Cibinong)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. a b c d e f g "Stasion Cibinong". Heritage Kereta Api. Diakses tanggal 02/29/2016. 
  4. "KRL Commuter Line Tambah Rute Ke Stasiun Cibinong Dan Tambo". bisnis.com. Diakses tanggal 02/29/2016. 
Jalur karéta api Citayam-Nambo
Stasion saméméhna:
Halteu Pondok Rajeg
Stasion saenggeusna:
Halteu Gunung Putri