Stasion Angké

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Angké

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun AK.png
  • Singgetan: AK
  • Nomor: 0403
Stasiun Angke 2019.jpg
Stasion Angké, 2019
LokasiJalan Stasion Angké
Jembatan Lima, Tambora, Jakarta Barat, DKI Jakarta, 11330
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°08′39″S 106°48′02″E / 6.1442937°S 106.8006706°E / -6.1442937; 106.8006706Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°08′39″S 106°48′02″E / 6.1442937°S 106.8006706°E / -6.1442937; 106.8006706
Luhur+3 m
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Letak ti pangkal
Jumlah péron2 (hiji péron sisi jeung hiji péron pulo anu sarua jangkung)
Jumlah jalur3 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Sejarah
Dibuka2 Januari 1899[3]
Ngaran saméméhnaAngké
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Tungtung Angke–Nambo
Depok–Jatinegara
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Lokasi dina peta

Stasion Angké (AK) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮃᮀᮊᮦ) mangrupa stasion karéta api kelas I anu pererahna di wates antara Kalurahan Jembatan Lima jeung Angké, Tambora, Jakarta Barat. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +3 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga tilu jalur karéta api sareng jalur 2 jeung 3 sepur lurus.

Dina awal taun 2008, émplasémen Stasion Angké ditertibkeun ti ratusan gubuk liar anu aya di lahan dekeut stasion ieu.[4]

Saacan Fébruari 2017, stasion ieu digunakeun pikeun awal jeung akhir lalampahan karéta api lokal anu ngalayanan Bantén, sapertos KA Langsam, KA Banten Éksprés, jeung KA Patas Merak, sedangkeun KRL Commuter Line ngaliwat langsung di stasion ieu. Pikeun KA Kalimaya jeung KA Rangkas Jaya, awal jeung akhir lalampahanna tetep ti Stasion Tanahabang.[5]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Commuter Loop Line (Yellow Line)

  • (Dépok branch), tujuan Dépok jeung tujuan Jatinegara
  • (Bogor branch), tujuan Bogor jeung tujuan Jatinegara
  • (Angké loop line), ti jeung tujuan Depok
  • (Angké loop line), ti jeung tujuan Bogor
  • (Angké branch), ti jeung tujuan Nambo

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
MetroMini[6] B80 Terminal Kalidérés - Jembatan Lima
Kopaja[7] B86 Stasion Jakarta Kota - Terminal Lébak Bulus
Mikrolet[8] M43 Terminal Grogol - Stasion Angké
KWK[9] B02 Cengkareng Timur-Stasion Jakarta Kota

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Staatsspoorwegen (1921–1932). Verslag der Staatsspoor-en-Tramwegen in Nederlandsch-Indië 1921-1932. Batavia: Burgerlijke Openbare Werken. 
  4. Media, Kompas Cyber (2008-01-17). "300 Gubuk Di Stasiun Angke Digusur - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://travel.kompas.com/read/2008/01/17/12102213/300.Gubuk.Di.Stasiun.Angke.Digusur. Diakses pada 2018-06-21 
  5. "Renovasi, KA Lokal Tidak Berhenti di Tanah Abang" (dalam bahasa id). beritasatu.com. 2013-07-16. http://www.beritasatu.com/aktualitas/126030-renovasi-ka-lokal-tidak-berhenti-di-tanah-abang.html. Diakses pada 2018-06-21 
  6. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  7. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  8. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  9. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Duri-Kemayoran
Stasion saméméhna:
Stasion Duri
Stasion saenggeusna:
Stasion Kampung Bandan