Stasion Duri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Duri

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun DU.png
  • Singgetan: DU
  • Nomor: 0404
LokasiJalan Duri Kalér
Duri Utara, Tambora, Jakarta Barat, DKI Jakarta, 11270
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°09′19″S 106°48′05″E / 6.1552739999999995°S 106.80125539999999°E / -6.1552739999999995; 106.80125539999999Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°09′19″S 106°48′05″E / 6.1552739999999995°S 106.80125539999999°E / -6.1552739999999995; 106.80125539999999
Luhur+4 m
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Letak ti pangkal
Jumlah péron1 péron sisi jeung 2 péron pulo anu sarua jangkung
Jumlah jalur5 (jalur 1 jeung 2: sepur lurus):
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Angké-Kampungbandan
  • jalur 2 jeung 3: sepur lurus jalur ganda arah Tanahabang-Manggarai/Merak
  • jalur 4: sepur lurus jalur ganda ti arah Tangerang/Bandara Soekarno Hatta-Batucépér
  • jalur 5: sepur lurus jalur ganda arah Batucépér-Tangerang/Bandara Soekarno Hatta
Informasi lain
KlasifikasiBadag tipéu C[2]
Sejarah
Dibuka1 Oktober 1899[3]
Ngaran saméméhnaDoeri
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Duri–TangerangTungtung
Bogor–Jatinegara
Tungtung
Angke–Nambo
Depok–Jatinegara
Layanan
KRL Commuter Line jeung Airport Railink Services Soekarno-Hatta
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line, kartu Railink, kartu debit/kredit, jeung uang éléktronik.
Lokasi dina peta

Stasion Duri (DU) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮓᮥᮛᮤ) mangrupa stasion karéta api kelas badag tipéu C anu pererahna di Jalan Duri Kalér, tepatna di wates antara Duri Kalér jeung Kali Anyar, Tambora, Jakarta Barat. Stasion ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Kaluhuran terakhir stasion ieu saméméh sakabéhna dihilangkeun nyaéta +4 m.[4] Stasion ieu miboga jalur cabang nuju ka Tangerang.

Stasion ieu mangrupa stasion tungtungna keur KRL Commuter Line tujuan Tangerang nepi ka Duri. Stasion ieu miboga lima jalur karéta api. Jalur 1 digunakeun kalawan sepur péngkol pikeun KRL Yellow Line arah Angké jeung Jatinegara, sedangkeun jalur 2 mangrupa sepur lurus arah Tanahabang, Dépok, Nambo, jeung Bogor. Jalur 3 jeung 4 mangrupa eureunna pikeun KRL Railink Basoetta arah Sudirman Baru jeung Soekarno-Hatta sareng Jalur 5 mangrupa jalur tungtungna pikeun KRL Brown Line arah Tangerang.

Stasion ieu pererahna di permukiman penduduk anu padat. Di sabudeureun stasion aya loba pondok liar sareng padagang jalan anu ngajual barang jualanana. Saprak diusir dina Méi 2013, stasion ieu parantos diberesihan para padagang, meski sempet ngablokir jalur KRL anu ngakibatkeun jadwal KRL kagganggu.[5]

Ti tanggal 20 Désémber 2018, KA Bandara Soekarno-Hatta geus ngalayanan panumpang di Stasion Duri.[6][7]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL bandara[édit | édit sumber]

ARS Bandara Soekarno-Hatta, tujuan Bandara Soekarno-Hatta sareng tujuan Manggarai

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Duri per 1 Désémber 2019 (sesuai Gapeka 2019).

ARS Bandara Soekarno-Hatta (aya unggal 30 menit sakali sareng waktu eureunna rata-rata 5 menit)

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina tanggal 13 April 2016, saurang lalaki kolot tewas ditabrak ku KRL Duri–Tangerang. Korban tewas di tempat jeung diuk di tengah rél.[8]
  • Dina tanggal 28 April 2013, saurang nini tewas ditabrak ku KRL Bogor–Jatinegara. Korban tewas di tempat.[9]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Mikrolet[10] M41 Terminal Grogol - Tambora

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Staatsspoorwegen (1921–1932). Verslag der Staatsspoor-en-Tramwegen in Nederlandsch-Indië 1921-1932. Batavia: Burgerlijke Openbare Werken. 
  4. developer, mediaindonesia com (2018-04-06). "Menhub Minta Maaf Atas Kekacauan di Stasiun Duri". mediaindonesia.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-03-23. 
  5. "Diblokir PKL, Stasiun Duri Mati Suri". Detikcom. 27 Mei 2013. Diakses tanggal 4 Januari 2018. 
  6. Media, Kompas Cyber. "KA Bandara Soekarno-Hatta Akan Beroperasi di Stasiun Duri". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-07-29. 
  7. "Kereta Bandara Soekarno Hatta Layani Naik-Turun Penumpang di Stasiun Duri". Warta Kota (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-07-29. 
  8. "Pria Paruh Baya Tewas Ditabrak Kereta di Stasiun Duri". Okezone.com. 13 April 2016. Diakses tanggal 4 Januari 2018. 
  9. "Lansia Tertabrak Kereta di Stasiun Duri". Tempo.co. 28 April 2013. Diakses tanggal 4 Januari 2018. 
  10. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Tangerang-Duri
Stasion saméméhna:
Stasion Grogol
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api Duri-Kemayoran
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Angké
Jalur karéta api Tanahabang-Duri
Stasion saméméhna:
Stasion Tanahabang
Stasion saenggeusna:
-