Stasion Sudirman Baru

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Sudirman Baru
  • Singgetan: SDB/BNC
  • Nomor: -
BNI City Station from riverside.jpg
Stasion Sudirman Baru (BNI City)
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanTanah Abang
KalurahanKebon Melati
AlamatJalan Tanjung Karang No.1
Kodeu pos10230
Sajarah
Dibuka26 Desember 2017
Ngaran séjénStasion BNI City
Informasi séjén
OperatorPT Railink
Kelas stasion[1]II
LayananAirport Railink Services Soekarno-Hatta
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu Railink, kartu debit/krédit, jeung uang éléktronik.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2:
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Karét-Tanahabang
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Sudirman-Manggarai
Jumlah péron2 péron sisi
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya

Stasion Sudirman Baru (SDB) (ogé disebut Stasion BNI City (BNC)) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮞᮥᮓᮤᮁᮙᮔ᮪ ᮘᮛᮥ) (Basa Jawa: ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤꦱꦸꦢꦶꦂꦩꦤ꧀ꦨꦫꦸ , Sêtasiyun Sudirman Baru) nyaéta stasion karéta api kelas II anu pererahna di Jalan Tanjung Karang No.1, Kebon Melati, Tanah Abang, Jakarta Pusat. Stasion ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung ngan ngalayanan eureunna KRL ARS Bandara Soekarno-Hatta. Stasion ieu miboga dua jalur karéta api anu kaduana mangrupa sepur lurus.

Mimitina stasion ieu dibere ngaran Sudirman Baru sabab letakna aya di pinggir Jalan Jenderal Sudirman. Hartina, ngaran stasion ieu kudu dibedakeun sareng Stasion Sudirman anu ngan ngalayanan rute KRL/Commuter Line. Bank BNI, PT KAI, jeung PT Railink geus disatujuan ngaran stasion ieu kalawan BNI City kalawan strategi tina ngawujudkeun sinergi antar badan usaha milik negara. Jadi, BNI turut sarta ngaolah stasion ieu sareng PT Railink jeung PT KAI. Di stasion ieu, BNI sadiakeun fasilitas panunjang nyaéta ATM jeung mesin tikét.[2]

Stasion éta geus ngalayanan panumpang ti tanggal 26 Desember 2017 jeung diresmikeun dina tanggal 2 Januari 2018. Diharapkeun sareng aya stasion ieu bakal digampangkeun mobilitas panumpang bandara, boh ti Bandara Soekarno-Hatta boh ti Jakarta jeung Tangerang.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

ARS Bandara Soekarno-Hatta, tujuan Bandara Soekarno-Hatta jeung tujuan Manggarai

Jadwal karéta api[édit | édit sumber]

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Sudirman Baru per 1 Desember 2019 (sesuai Gapeka 2019).

ARS Bandara Soekarno-Hatta (aya unggal 30 menit sakali sareng waktu eureunna rata-rata 2 menit)

Insidén[édit | édit sumber]

Dina tanggal 5 Pébruari 2018, stasion ieu ditutup samentara nginget kajadian longsor di sabudeureunna bandara anu ngakibatkeun KRL Railink Basoetta berhenti beroperasi samentara.[4] Dina 8 Pébruari 2018, stasion ieu dibuka deui ngalayanan KRL Railink Basoetta sareng wates gancang di titik longsor sapanjang 100 m.[5]

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. "Stasiun Kereta Bandara, Sudirman Baru atau BNI City?". DetikFinance. 5 Desember 2017. Diakses tanggal 4 Januari 2018. 
  3. "Usai Peresmian, Jokowi Jajal Kereta Bandara ke Stasiun Sudirman". Liputan6.com. 2 Januari 2018. Diakses tanggal 4 Januari 2018. 
  4. Ridwan Aji Pitoko (5 Februari 2018). "Tembok Perimeter Selatan Ambrol, Kereta Bandara Berhenti Operasi". Kompas.com. Diakses tanggal 8 Februari 2018. 
  5. Ridwan Aji Pitoko (8 Februari 2018). "Kereta Bandara Kembali Beroperasi". Kompas.com. Diakses tanggal 9 Februari 2018. 
Jalur karéta api Tanahabang-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Karét
Stasion saenggeusna:
Stasion Sudirman
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°12′06″S 106°49′12″E / 6.201664°S 106.820030°E / -6.201664; 106.820030