Bandar Udara Internasional Soekarno-Hatta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandara Soekarno-Hatta
{{{gambar}}}
Kode IATA CGK
Kode ICAO WIII
NGalayanan Tangerang, Banten
Nagara {{{nagara}}}
Pengelola {{{pengelola}}}
Tipe sipil
Zona waktu UTC+7
Élevasi 10 m (34 f)
Koordinat 6° 7′ 32,4″ LKi,
106° 39′ 21,23″ BWé
Landas pacu
Arah Panjang Pabeungeutan
ft m
07R/25L 12.007 3.660 beton
07L/25R 11.811 3.600 beton

Bandara Soekarno-Hatta atawa Soekarno-Hatta International Airport nyaeta bandara internasional utama nu ngalayanan ibu kota Indonésia, Jakarta jeung sabudeureunnana. Bandara nu dioperasikeun ku PT Angkasa Pura II ieu miboga kode IATA CGK jeung kode ICAO WIII.

Data-data[édit | édit sumber]

Bandara Soekarno-Hatta Terminal I

Data Bandara[édit | édit sumber]

  • Lokasi : Tangerang, Banten, sakitar 20 kilometer ti Jakarta Barat
  • Luas : 1,8 rébu hektar , ngawengku lima kacamatan, Néglasari, Benda, Rawabokor, Kosambi jeung Teluk Naga
  • Luas Aréa Parkir: terminal I, 64.128 meter, bisa nampung 2.410 mobil. Terminal II, 51.330 meter, bisa nampung 2.700 mobil.
  • Ngalayanan penerbangan domestik jeung internasional,
  • Jarak ti Jakarta: 12km (7 mil),
  • Posisi 06°07´32"S, 106°39´21"T,
  • Élevasi 10m (32 kaki),
  • 2 Terminal panumpang, 1 terminal husus (Haji/TKI), 8 Aircraft Stand

Data Lapangan Terbang[édit | édit sumber]

2 landas pacu
Runway 1: Heading 07R/25L, 3.660m (12,007ft), ILS
Runway 2: Heading 07L/25R, 3.600m (11,811ft), ILS

Terminal jeung Maskapai Penerbangan[édit | édit sumber]

Interior salahsahiji bagian tina terminal.

Bandara Internasional Soekarno-Hatta miboga 3 terminal. Terminal 1 ngaladenan sakabeh penerbangan domestik kajaba penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Garuda Indonesia jeung Merpati Nusantara Airways. Terminal 2 ngaladenan sabagian penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Garuda Indonesia jeung Merpati Nusantara Airways sarta sakabeh penerbangan internasional. Terminal 3 mangrupakeun terminal husus nu dipake keur haji jeung ngiangkeun TKI. Terminal 1 jeung 2 disusun dina wangun liniér atawa semicircular.

Terminal 1[édit | édit sumber]

Terminal ieu miboga 3 sub-terminal, nyaeta sub-terminal A, B, dan C.

Terminal 1A[édit | édit sumber]

Terminal 1B[édit | édit sumber]

Terminal 1C[édit | édit sumber]

Terminal 2[édit | édit sumber]

Terminal 2 miboga 3 sub-terminal, nyaeta sub-terminal D keur sakabeh penerbangan internasional nu dioperasikeun ku maskapai penerbangan asing, sub-terminal E keur sakabeh penerbangan internasional nu dioperasikan ku maskapai pernerbangan lokal, jeung sub-terminal F keur sakabeh penerbangan domestik nu dioperasikeun ku Garuda Indonésia jeung Merpati Nusantara Airways.

Terminal 2D[édit | édit sumber]

Terminal 2E[édit | édit sumber]

Terminal 2F[édit | édit sumber]

Terminal 3[édit | édit sumber]

Terminal 3 nyaeta terminal pang anyarna nu karek rengse dibangun.

Tempo oge[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]