Stasion Karét

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karét

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KAT.png
  • Singgetan: KAT
  • Nomor: -
LokasiJalan K.H. Mas Mansyur
Kebon Melati, Tanah Abang, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, 10230
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°12′03″S 106°48′57″E / 6.2008165°S 106.8159002°E / -6.2008165; 106.8159002Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°12′03″S 106°48′57″E / 6.2008165°S 106.8159002°E / -6.2008165; 106.8159002
Luhur+11 m
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Letak ti pangkalkm 1+944 lintas Tanahabang-Manggarai[1]
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Angke–Nambo
Depok–Jatinegara
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Karét (KAT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮛᮦᮒ᮪) mangrupa stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Tanah Abang, Jakarta Pusat. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +11 métér ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung ngan ngalayanan ruteu KRL Commuter Line. Stasion ieu ramai dina isuk jeung poé sore sabab dina éta jalma balik ti kantor/sakola/kampus mararehna. Stasion ieu ogé ramai sabab stasion ieu disabudeureunna lobana kantor.

Stasion ieu miboga 2 jalur karéta api. Ka arah wétan stasion ieu, saacan Stasion Sudirman, aya Stasion Sudirman Baru (BNI City) anu ngan digunakeun pikeun KRL bandara.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta DA2 Pasar Tanah Abang-Stasion MRT Dukuh Atas
8C Stasion Tanahabang-Gandaria City
JAK 8 (Jak Lingko) ITC Roxy Mas-Pasar Bendungan Hilir
JAK 9 (Jak Lingko) ITC Roxy Mas-Karet Tengsin
Kopaja[3] 608 Stasion Tanahabang–Terminal Blok M
615 Stasion Tanahabang–Terminal Lebak Bulus

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Tanahabang-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Sudirman Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Tanahabang