Stasion Karét

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Karét
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KAT.png
  • Singgetan: KAT
  • Nomor: -
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanTanah Abang
KalurahanKebon Melati
AlamatJalan K.H. Mas Mansyur
Kodeu pos10230
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+11 m
Perenahna[2]km 1+944 lintas Tanahabang-Manggarai
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Angke–Nambo
Depok–Jatinegara
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung

Stasion Karét (KAT) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮛᮦᮒ᮪) mangrupa stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Tanah Abang, Jakarta Pusat. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +11 métér ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung ngan ngalayanan ruteu KRL Commuter Line. Stasion ieu ramai dina isuk jeung poé sore sabab dina éta jalma balik ti kantor/sakola/kampus mararehna. Stasion ieu ogé ramai sabab stasion ieu disabudeureunna lobana kantor.

Stasion ieu miboga 2 jalur karéta api. Ka arah wétan stasion ieu, saacan Stasion Sudirman, aya Stasion Sudirman Baru (BNI City) anu ngan digunakeun pikeun KRL bandara.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta DA2 Pasar Tanah Abang-Stasion MRT Dukuh Atas
8C Stasion Tanahabang-Gandaria City
JAK 8 (Jak Lingko) ITC Roxy Mas-Pasar Bendungan Hilir
JAK 9 (Jak Lingko) ITC Roxy Mas-Karet Tengsin
Kopaja[3] 608 Stasion Tanahabang–Terminal Blok M
615 Stasion Tanahabang–Terminal Lebak Bulus

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Tanahabang-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Sudirman Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Tanahabang

Koordinat: 6°11′08″S 106°48′38″E / 6.1855261°S 106.8106592°E / -6.1855261; 106.8106592