Karéta Éksprés Bandara Internasional Soekarno-Hatta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karéta Éksprés Bandara Internasional Soekarno-Hatta
Railink leaving BNI City Station.jpg
KRL seri EA203 ninggalkeun Stasion BNI City pikeun ganti arah di Stasion Manggarai.
Informasi
Sistem Karéta api bandara (airport rail link)
Status Beroperasi
Lokal Daérah Operasi I Jakarta
Stasion awal Stasion Bandara Soekarno-Hatta
Stasion ahir Stasion Sudirman Baru
Stasion Bekasi
Jumlah stasion 4
Ruteu Bandara Soekarno-Hatta
Sudirman Baru
Bekasi
Operasi
Dibuka 26 Desember 2017
Dipiboga ku PT Kereta Api Indonesia
PT Railink
Operator PT Railink
Daérah Operasi I Jakarta
Data téhnis
Lébar sepur 1067 mm
Listrik Ya
Gancangna operasional 60-80 km/jam

Karéta Éksprés Bandara Internasional Soekarno-Hatta (Aksara Sunda Baku: ᮊᮛᮦᮒ ᮆᮊ᮪ᮞ᮪ᮕᮢᮦᮞ᮪ ᮘᮔ᮪ᮓᮛ ᮄᮔ᮪ᮒᮨᮁᮔᮞᮤᮇᮔᮜ᮪ ᮞᮧᮈᮊᮁᮔᮧ-ᮠᮒ᮪ᮒ) nyaéta layanan karéta api éksprés anu dioperasikeun ku Railink ka Stasion Bandar Udara Internasional Soekarno-Hatta minangka Airport Railink Station, sarta Stasion Sudirman Baru jeung Stasion Bekasi minangka City Railink Station.[1][2] Unggal lalampahan karéta éksprés ieu ngagunakeun rangkéan KRL seri EA 203 anu ku PT INKA jeung Bombardier Transportation.

Ruteu lalampahan[édit | édit sumber]

Rarancang pangopérasian[édit | édit sumber]

Jadwal lalampahan[édit | édit sumber]

Jadwal leuwih lengkepna tinggali di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]