Stasion Pasar Minggu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pasar Minggu
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun PSM.png
  • Singgetan: PSM
  • Nomor: 0702
JR 205-15F approaching Pasar Minggu.jpg
KRL ngaliwat di Stasion Pasar Minggu.
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Kidul
KacamatanPasar Minggu
KalurahanPasar Minggu
AlamatJalan Pasar Minggu
Kodeu pos12520
Sajarah
Taun éléktrifikasi1925
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]I
Tingkat kaluhuran+36 m
Perenahna[2]km 18+598 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Jumlah péronHiji peron sisi jeung dua peron pulo nu jangkung; taya peron di antara jalur 2 jeung 3

Stasion Pasar Minggu (Kode: PSM) nyaéta hiji stasion karéta api kelas I nu aya di Pasar Minggu, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya di tingkat kaluhuran +36 méter. Stasion ieu perenahna di deukeut puseur balanja Ramayana jeung Borobudur. Di deukeut stasion ieu ogé aya pasar tradisional.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot Kota Depok[3] 129 Mekarsari–Pasar Minggu
A61 Cinere–Pasar Minggu
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[4] S05 Terminal Pasar Minggu–Toplas
S11 Terminal Pasar Minggu–Lebak Bulus
S15 Terminal Pasar Minggu–Gandaria
S15A Kebon Binatang Ragunan–Pinang Ranti
Mikrolet[5] M16 Pasar Minggu–Kampung Melayu
M17 Pasar Minggu–Tanah Baru
M17A Pasar Minggu–Jagakarsa
M20 Pasar Minggu–Ciganjur
M34 Pasar Minggu–Manggarai
M36 Pasar Minggu–Jagakarsa
Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Perumnas I Dépok Timur–Pasar Minggu
Kopaja[6] 68 Ragunan–Kampung Melayu
606 Pasar Minggu–Srengseng
614 Pasar Minggu–Cipulir
616 Blok M–Cipedak
MetroMini[6] 62 Manggarai–Pasar Minggu
64 Pasar Minggu–Terminal Rawamangun
75 Pasar Minggu–Terminal Blok M
640 Pasar Minggu–Pasar Tanah Abang
DAMRI Pasar Minggu–Bandara Soekarno-Hatta[7]
MiniTrans
MetroTrans
4A Stasion Manggarai-Universitas Indonesia
9D Pasar Minggu–Pasar Tanah Abang (via Koridor 9-1, Kebon Sirih)
9H Universitas Pancasila-Blok M (via Moh. Kahfi 2, Jl. Joe, Koridor 9, Kapten Tendean)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "KWK (Koperasi Wahana Kalpika) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  6. a b "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
  7. "Info Terbaru Rute, Tarif, & Jadwal Bus Damri Dari & Ke Bandara Soekarno Hatta | Bandara Soekarno-Hatta 2018". bandarasoekarnohatta.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2018-06-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Pasar Minggu Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Tanjung Barat


Koordinat: 6°16′57″S 106°50′42″E / 6.2825652°S 106.8450129°E / -6.2825652; 106.8450129


Stasiun Selatan Bandung.jpg