Stasion Pasar Minggu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pasar Minggu

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PSM.png
  • Singgetan: PSM
  • Nomor: 0702
JR 205-15F approaching Pasar Minggu.jpg
KRL ngaliwat di Stasion Pasar Minggu.
LokasiJalan Pasar Minggu
Pasar Minggu, Pasar Minggu, Jakarta Kidul, DKI Jakarta, 12520
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°17′03″S 106°50′40″E / 6.2842455°S 106.8445464°E / -6.2842455; 106.8445464Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°17′03″S 106°50′40″E / 6.2842455°S 106.8445464°E / -6.2842455; 106.8445464
Luhur+36 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 18+598 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor[1]
Jumlah péronHiji peron sisi jeung dua peron pulo nu jangkung; taya peron di antara jalur 2 jeung 3
Jumlah jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiI[2]
Éléktrifikasi1925
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Pasar Minggu (Kode: PSM) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮞᮁ ᮙᮤᮀᮌᮥ) nyaéta hiji stasion karéta api kelas I nu aya di Pasar Minggu, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya di tingkat kaluhuran +36 méter. Stasion ieu perenahna di deukeut puseur balanja Ramayana jeung Borobudur. Di deukeut stasion ieu ogé aya pasar tradisional.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot Kota Depok[3] 129 Mekarsari–Pasar Minggu
A61 Cinere–Pasar Minggu
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[4] S05 Terminal Pasar Minggu–Toplas
S11 Terminal Pasar Minggu–Lebak Bulus
S15 Terminal Pasar Minggu–Gandaria
S15A Kebon Binatang Ragunan–Pinang Ranti
Mikrolet[5] M16 Pasar Minggu–Kampung Melayu
M17 Pasar Minggu–Tanah Baru
M17A Pasar Minggu–Jagakarsa
M20 Pasar Minggu–Ciganjur
M34 Pasar Minggu–Manggarai
M36 Pasar Minggu–Jagakarsa
Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Perumnas I Dépok Timur–Pasar Minggu
Kopaja[6] 68 Ragunan–Kampung Melayu
606 Pasar Minggu–Srengseng
614 Pasar Minggu–Cipulir
616 Blok M–Cipedak
MetroMini[6] 62 Manggarai–Pasar Minggu
64 Pasar Minggu–Terminal Rawamangun
75 Pasar Minggu–Terminal Blok M
640 Pasar Minggu–Pasar Tanah Abang
DAMRI Pasar Minggu–Bandara Soekarno-Hatta[7]
MiniTrans
MetroTrans
4A Stasion Manggarai-Universitas Indonesia
9D Pasar Minggu–Pasar Tanah Abang (via Koridor 9-1, Kebon Sirih)
9H Universitas Pancasila-Blok M (via Moh. Kahfi 2, Jl. Joe, Koridor 9, Kapten Tendean)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. a b "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "KWK (Koperasi Wahana Kalpika) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  6. a b "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
  7. "Info Terbaru Rute, Tarif, & Jadwal Bus Damri Dari & Ke Bandara Soekarno Hatta | Bandara Soekarno-Hatta 2018". bandarasoekarnohatta.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2018-06-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Pasar Minggu Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Tanjung Barat