Karéta api Kalimaya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kalimaya
Informasi
Sistem Karéta api jarak manengah
Kelas Ékonomi
Status Beroperasi
Lokal Daop 1 Jakarta
Stasion terminus Stasion Tanahabang
Stasion Merak
Operasi
Dipiboga ku Kereta Api Indonesia
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Karakter Lintas datar
Lokomotip CC201, CC203
Data téhnis
Lébar sepur 1.067 mm
Gancangna operasional 60-90 km/jam

Karéta api Kalimaya nyaéta karéta api kelas ékonomi anu ngalayanan rute Stasion Tanah Abang - Stasion Merak.[1] Ngaran "kalimaya" dicokot tina ngaran batu akik anu kasohor di Banten.[1] Karéta ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi I Jakarta.[1]

Spésifikasi karéta[édit | édit sumber]

Stasion nu dilayanan[édit | édit sumber]

Jadwww.[édit | édit sumber]

Karéta api Kalimaya dijalankeun 4 kali dina sapoé, isuk-isuk jeung soré rutena nepi ka Merak, sedengkeun upama beurang mah rute na dipotong nepi ka Rangkasbitung.[2] Jadwal anu leuwih lengkepna tingali di Wikipédia basa Indonésia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Informasi KA Kalimaya (id) diakses tanggal 1 Februari 2016
  2. KA Kalimaya (id) diakses tanggal 1 Februari 2016
KA Galunggung Nagreg.jpg