Halteu Gunung Putri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Halteu Gunung Putri
Gambar:Logo Kereta Api Indonesia 1991-2011.svg Gunung Putri
+115 m
  • Singgetan: GPI
  • Nomor: -
Vandalism in Gunung Putri Station (2015).jpg
Halte Gunung Putri pinuh ku curat-corét jeung grafiti
Lokasi, Gunung Putri, Bogor, Jawa Kulon, 16961
Indonésia
Luhur+115 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 48+850 lintas JakartaManggaraiNambo[1]
Jumlah péronHiji péron sisi nu jangkung
Jumlah jalur1
Informasi lain
KlasifikasiHalteu[2]
Sejarah
Ditutup2006
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Angke–Nambo
(rencana)
Tungtung
Layanan
-
Lokasi dina peta

Halteu Gunung Putri (GPI) nyaéta halteu karéta api non-aktif anu perenahna di Gunung Putri, Gunung Putri, Bogor. Halteu nu aya di tingkat kaluhuran +115 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Halteu ieu ngan boga jalur karéta api.

Ti taun 1990 nepi ka 2006 kungsi aya layanan KRD MCW 302 jurusan Tanah Abang-Nambo, ngan layanan éta dieureunkeun lantaran armada anu geus heubeul. Tuluy, aya rencana ngaaktipkeun ieu halteu sangkan bisa dilayanan ku KRL Commuter Line. Ngan nepi ka kiwari rencana éta acan diréalisasikeun. Tungtungna halteu ieu jadi "pasar tumpah".[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Sejarah dan Drama di Balik Pengoperasian KRL Jalur Nambo". Kaori Nusantara. 4 April 2015. Diakses tanggal 6 Agustus 2017. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Citayam-Nambo
Stasion saméméhna:
Stasion Cibinong
Stasion saenggeusna:
Stasion Nambo