Halteu Gunung Putri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gunung Putri
  • Singgetan: GPI
  • Nomor: -
Vandalism in Gunung Putri Station (2015).jpg
Halte Gunung Putri pinuh ku curat-corét jeung grafiti
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBogor
KacamatanGunung Putri
Kodeu pos16961
Sajarah
Ditutup2006
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]Halteu
Tingkat kaluhuran+115 m
Perenahna[2]km 48+850 lintas JakartaManggaraiNambo
Layanan-
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Angke–Nambo
(rencana)
Tungtung
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur1
Jumlah péronHiji péron sisi nu jangkung

Halteu Gunung Putri (GPI) nyaéta halteu karéta api non-aktif anu perenahna di Gunung Putri, Gunung Putri, Bogor. Halteu nu aya di tingkat kaluhuran +115 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Halteu ieu ngan boga jalur karéta api.

Ti taun 1990 nepi ka 2006 kungsi aya layanan KRD MCW 302 jurusan Tanah Abang-Nambo, ngan layanan éta dieureunkeun lantaran armada anu geus heubeul. Tuluy, aya rencana ngaaktipkeun ieu halteu sangkan bisa dilayanan ku KRL Commuter Line. Ngan nepi ka kiwari rencana éta acan diréalisasikeun. Tungtungna halteu ieu jadi "pasar tumpah".[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Sejarah dan Drama di Balik Pengoperasian KRL Jalur Nambo". Kaori Nusantara. 4 April 2015. Diakses tanggal 6 Agustus 2017. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Citayam-Nambo
Stasion saméméhna:
Stasion Cibinong
Stasion saenggeusna:
Stasion Nambo
Stasiun Selatan Bandung.jpg