Stasion Gang Sentiong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gang Sentiong
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GST.png
  • Singgetan: GST
  • Nomor: 0471
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanJohar Baru
KalurahanJohar Baru
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+7 m
Perenahna[2]km 7+713 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampek
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Depok–Jatinegara
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua peron sisi anu jangkung

Stasion Gang Sentiong (GST), atawa tiasa disebut Stasion Sentiong wungkul (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮌᮀ ᮞᮨᮔ᮪ᮒᮤᮇᮀ, Stasion Gang Sentiong) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di parbatasan antara kacamatan Senén jeung Johar Baru, Jakarta Pusat. Stasion anu perenahna dina kaluhuran +7 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung nglayanan rute KRL Commuter Line wungkul.

Stasion ieu ngadapatkeun ngaran ti jalan anu aya di sabudeureunna, nyaéta Jalan Kramat Sentiong anu bermuara ka Jalan Kramat Raya. Sentiong tina dialék Betawi hartina 'kuburan Cina'. Stasion ieu miboga dua jalur karéta api wungkul.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayek Tujuan
Mikrolet JP05 Stasion Gang Sentiong-Pasar Cempaka Putih

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Pasar Senén
Stasion saenggeusna:
Stasion Kramat


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°11′38″S 106°51′24″E / 6.1939738°S 106.8566698°E / -6.1939738; 106.8566698