Stasion Cibitung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cibitung
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CIT.png
  • Singgetan: CIT
  • Nomor: -
Stasiun Cibitung, 2019.jpg
Stasion Cibitung, 2019
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kabupatén Bekasi
Kacamatan Cibitung
Désa Wanasari
Kodeu pos 17520
Sajarah
Dibuka deui 8 Oktober 2017
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +19 m
Perenahna[2] km 36+779 lintas JakartaJatinegaraCikampék
Layanan KRL Commuter Line
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur

2:

  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Cikarang-Cikampék
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Tambun-Manggarai
Jumlah péron 1 péron pulo
Tipeu pasinyalan Éléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Aya

Stasion Cibitung nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Wanasari, Cibitung, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan ruteu KRL Commuter Line.[4]

Salila babaraha lila teu aktip, di tanggal 8 Oktober 2017, stasion ieu diaktipkeun deui pikeun ngalayanan KRL Commuter Line ruteu Jakarta Kota-Cikarang.[5][4]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. a b Media, Kompas Cyber (2017-10-07). "Mulai 8 Oktober 2017, KRL Jabodetabek Tak Berakhir di Stasiun Bekasi - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://megapolitan.kompas.com/read/2017/10/07/19161441/mulai-8-oktober-2017-krl-jabodetabek-tak-berakhir-di-stasiun-bekasi. Diakses pada 2018-11-24 
  5. Liputan6.com. "KRL Beroperasi dari Stasiun Cikarang Mulai 8 Oktober 2017". liputan6.com. https://www.liputan6.com/bisnis/read/3118730/krl-beroperasi-dari-stasiun-cikarang-mulai-8-oktober-2017. Diakses pada 2018-11-24 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Tambun
Stasion saenggeusna:
Stasion Telagamurni


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°15′43″S 107°05′00″E / 6.2618118°S 107.0834412°E / -6.2618118; 107.0834412