Stasion Cakung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cakung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CUK.png
  • Singgetan: CUK
  • Nomor: 0502
Stasiun Cakung, 2019.jpg
Stasion Cakung, 2019
LokasiJalan Stasion Cakung
Pulogebang, Cakung, Jakarta Timur, DKI Jakarta, 13950
Indonésia
Luhur+18 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 20+923 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék[1]
Jumlah péronDua péron pulo nu sarua jangkungna
Jumlah jalur6 (jalur 2 jeung 3: jalur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
  Layanan panghubung  
  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Tungtung Koridor 11
Nyambung di: Pulo Gebang
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line
Lokasi dina peta
Stasion Cakung, 2016

Stasion Cakung (CUK) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮊᮥᮀ) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Pulogebang, Cakung, Jakarta Timur. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line.

Stasion ieu jadi stasion pangwétanna di DKI Jakarta sarta wawatesan langsung jeung Propinsi Jawa Kulon. Stasion Cakung sok dipaké pikeun pasusulan KRL ku KA jarak jauh atawa KA lokal lantaran stasion ieu boga jalur simpen (sepur bélok) di dua arah jalurna.

Per 9 Oktober 2018, stasion ieu geus ngagunakeun wangunan anyar anu bisa nampung 12 gerbong KRL. Pangwangunan wangunan anyar ieu ogé luyu jeung pangwangunan jalur double-double track Manggarai-Cikarang. Wangunan nu anyar perenahna di wétaneun wangunan heubeul. Pangwangunan stasion ieu teu ngarobah pisan struktur péron stasion ieu anu asalna dua péron pulo.[4][5]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Koperasi Angkutan Bekasi (Koasi)[6] K03 Kranji–Bintara
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[7] T25 Stasiun Cakung–Rawamangun
MétroMini[8] 44 Pulo Gadung–Stasion Cakung
52 Kampung Melayu–Buaran–Stasiun Cakung
Transjakarta 11T Stasion Cakung-Terminal Pulo Gebang (liwat Kantor Walikota Jakarta Timur)
11U Stasion Cakung-Terminal Pulo Gebang (liwat Kantor Walikota Jakarta Timur - Cakung Cilincing)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. Media, Kompas Cyber (2018-11-08). "5 Stasiun di Jalur Rel Dwi Ganda Manggarai-Cikarang Diresmikan November Ini". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-01-25. 
  5. antaranews.com. "KCI: Stasiun Cakung uji coba bangunan baru, fasilitas Double-Double Track". Antara News. Diakses tanggal 2019-01-25. 
  6. "Trayek Angkot di Bekasi". Info Bekasi. Diakses tanggal 27 Juni 2018. 
  7. "KWK (Koperasi Wahana Kalpika) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  8. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Klénder Baru
Stasion saenggeusna:
Stasion Rawabébék


Koordinat: 6°13′09″S 106°57′09″E / 6.2190921°S 106.9525856°E / -6.2190921; 106.9525856