Stasion Klénder Baru

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Klénder Baru
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KLDB.png
  • Singgetan: KLDB
  • Nomor: -
Stasiun Klender Baru.jpg
Stasion Klénder Baru
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Timur
KacamatanCakung
KalurahanPenggilingan
AlamatJalan Pondok Kopi Timur
Sajarah
Ngaran séjénStasion Pondok Kopi
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+11 m
Perenahna[3]km 19+450 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék[2]
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
Jumlah péronHiji péron pulo nu jangkung (wangunan anyar)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[4]

Stasion Klénder Baru (KLDB) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮣᮦᮔ᮪ᮓᮨᮁ ᮘᮛᮥ) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Penggilingan, Cakung, Jakarta Timur. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +11 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line.

Stasion ieu ogé sok disebut Stasion Pondok Kopi sanajan perenahna ieu stasion lain di Kalurahan Kebon Kopi.

Per 13 Désémber 2018, stasion ieu geus ngagunakeun wangunan anyar anu bisa nampung 12 gerbong KRL. Pangwangunan wangunan anyar ieu ogé luyu jeung pangwangunan jalur double-double track Manggarai-Cikarang. Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna dua péron sisi unggal jalur, jadi hiji péron pulo.[5]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[6] T25 Stasion Cakung–Rawamangun
MétroMini[7] 506 Kampung Melayu–Pondok Kopi
47 Pulo Gebang–Senén
Transjakarta Roundetjk11.png Kampung Melayu–Pulo Gebang

Galéri[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. "Commuter Line Indonesia". PT KCI. Diakses tanggal 24 November 2018. 
  3. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  4. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  5. Merdeka. "5 Stasiun Kereta Api DDT Jabodetabek Beroperasi Akhir 2018". merdeka.com. Diakses tanggal 2019-01-25. 
  6. "KWK (Koperasi Wahana Kalpika) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  7. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Buaran
Stasion saenggeusna:
Stasion Cakung


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°13′04″S 106°56′25″E / 6.2176789°S 106.9401723°E / -6.2176789; 106.9401723