Stasion Klénder

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Klénder
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KLD.png
  • Singgetan: KLD
  • Nomor: 0501
Stasiun Klender, 2019.jpg
Wangunan anyar Stasion Klénder, 2019
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Timur
KacamatanPulo Gadung
KalurahanJatinegara Kaum
AlamatJalan I Gusti Ngurah Rai
Kodeu pos13250
Sajarah
Dibuka deui27 Méi 2017
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+10 m
Perenahna[2]km 15+145 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senén
  Layanan panghubung  
  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Koridor 11
Nyambung di: Stasion Klénder
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
Jumlah péronHiji péron pulo nu jangkung (wangunan anyar)
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Saurang tentara di jero wangunan Stasion Klénder urut SS.
Wangunan heubeul Stasion Klénder

Stasion Klénder (KLD) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮣᮦᮔ᮪ᮓᮨᮁ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Jatinegara Kaum, Pulo Gadung, Jakarta Timur. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +10 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta sarta ngan ngalayanan KRL Commuter Line. Sanajan diaranan Klénder, stasion ieu perenahna lain di Kalurahan Klénder, tapi perenahna di kaléreun Kalurahan Klénder. Kiwari stasion ieu geus boga opat jalur.

Per 26 Oktober 2018, stasion ieu geus ngagunakeun wangunan anyar anu bisa nampung 12 gerbong KRL anu saacanna ngan nampung 6 gerbong karéta.[4] Pangwangunan wangunan anyar ieu ogé luyu jeung pangwangunan jalur double-double track Manggarai-Cikarang. Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna dua péron sisi unggal jalur, jadi hiji péron pulo.[5]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Insidén[édit | édit sumber]

Di tanggal 19 Méi 2017, Stasion Klénder kahuruan. Panumpang KRL kungsi katahan di Stasion Bekasi salila 20 menit.[6] Lantaran kajadian ieu, pikeun samentara sakabéh layanan karéta api jeung KRL henteu eureun di stasion Klénder nepi ka waktu nu teu tangtu.[7] Tanggal 27 Méi 2017, Stasion Klénder dirénovasi sarta dibuka deui jadi bisa ngalayanan lalampahan KRL deui.[8]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
MétroMini[9] 47 Pulo Gebang–Senén
50 Kampung Melayu–Durén Sawit–Klénder
506 Kampung Melayu–Pondok Kopi
Transjakarta Roundetjk11.png Kampung Melayu–Pulo Gebang

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. "Ada Pembangunan Peron di Stasiun Klender - Berita Trans" (dalam bahasa id-ID). Berita Trans. 2015-10-18. http://beritatrans.com/2015/10/18/ada-pembangunan-peron-di-stasiun-klender/. Diakses pada 2018-06-21 
  5. Deswira, Melvin (2018-10-27). "Inilah Bangunan Baru Stasiun Klender beserta Fasilitasnya!". Nawala Karsa (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-01-25. 
  6. Niman, Mikael (Citakan:ISO date/fr2). "KRL Bekasi-Jakarta Berangsur Normal Kembali". BeritaSatu. http://www.beritasatu.com/aktualitas/431583-krl-bekasijakarta-berangsur-normal-kembali.html. Diakses pada 19 Mei 2017 
  7. Wardani, Hary Lukita (Citakan:ISO date/fr2). "KRL Bekasi-Kota Normal Kembali, Stasion Klénder Belum Beroperasi". Detik.com. https://m.detik.com/news/berita/d-3505690/krl-bekasi-kota-normal-kembali-stasion-Klénder-belum-beroperasi. Diakses pada 19 Mei 2017 
  8. Amrullah, Amri; Firmansyah, Teguh (Citakan:ISO date/fr2). "Usai Terbakar, Hari Ini Stasiun Klender Kembali Beroperasi". Republika. http://m.republika.co.id/berita/nasional/jabodetabek-nasional/17/05/27/oqlnmr377-usai-terbakar-hari-ini-stasiun-klender-kembali-beroperasi. Diakses pada 29 Mei 2017 
  9. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Cipinang
Stasion saenggeusna:
Stasion Buaran


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°12′48″S 106°53′59″E / 6.2133273°S 106.899671°E / -6.2133273; 106.899671