Stasion Cipinang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Stasion Cipinang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CPN.png
  • Singgetan: CPN
  • Nomor: 0451
LokasiPisangan Timur, Pulo Gadung, Jakarta Timur, DKI Jakarta,
Indonésia
Luhur+14 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 13+381 lintas JakartaJatinegaraCikampék[1]
Jumlah jalur4
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Sejarah
Dibuka1887 (lin BOSM)
Ditutup2018 (minangka stasion)
Éléktrifikasi1992
Ngaran saméméhnaTjipinang
Layanan
Ngan pikeun ngendalikeun lalampahan karéta api sarta nyimpen sarana perkeretaapian (Dépot Cipinang).
Lokasi dina peta

Stasion Cipinang (CPN) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Pisangan Timur, Pulo Gadung, Jakarta Timur. Ti mimiti taun 2018, fungsi Cipinang minangka stasion geus dinonaktipkeun. Sabada pangwangunan jalur double-double track Jatinegara-Cakung bérés, stasion ieu boga 4 jalur. Kiwari, Cipinang jadi tempat pikeun ngendalikeun pasinyalan sarta tempat nyimpen sarana lokomotip di Dépot Cipinang nu anyar.[3][4]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. gandhi, Grace (2015-07-28). "Proyek Rel Double-double Track Manggarai-Cikarang Digenjot" (dalam bahasa id-ID). Tempo. https://bisnis.tempo.co/read/687030/proyek-rel-double-double-track-manggarai-cikarang-digenjot. Diakses pada 2018-03-03 
  4. "Dipo KA Cipinang Ditargetkan Beroperasi Tahun Ini" (dalam bahasa id-ID). Berita Trans. 2018-02-19. http://beritatrans.com/2018/02/19/dipo-ka-cipinang-ditargetkan-beroperasi-tahun-ini/. Diakses pada 2018-04-23 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Jatinegara
Stasion saenggeusna:
Stasion Klénder