Stasion Cipinang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cipinang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CPN.png
  • Singgetan: CPN
  • Nomor: 0451
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Timur
KacamatanPulo Gadung
KalurahanPisangan Timur
Sajarah
Dibuka1887 (lin BOSM)
Ditutup2018 (minangka stasion)
Ngaran saméméhnaStasiun Tjipinang
Taun éléktrifikasi1992
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 13+381 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananNgan pikeun ngendalikeun lalampahan karéta api sarta nyimpen sarana perkeretaapian (Dépot Cipinang).
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4

Stasion Cipinang (CPN) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Pisangan Timur, Pulo Gadung, Jakarta Timur. Ti mimiti taun 2018, fungsi Cipinang minangka stasion geus dinonaktipkeun. Sabada pangwangunan jalur double-double track Jatinegara-Cakung bérés, stasion ieu boga 4 jalur. Kiwari, Cipinang jadi tempat pikeun ngendalikeun pasinyalan sarta tempat nyimpen sarana lokomotip di Dépot Cipinang nu anyar.[3][4]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. gandhi, Grace (2015-07-28). "Proyek Rel Double-double Track Manggarai-Cikarang Digenjot" (dalam bahasa id-ID). Tempo. https://bisnis.tempo.co/read/687030/proyek-rel-double-double-track-manggarai-cikarang-digenjot. Diakses pada 2018-03-03 
  4. "Dipo KA Cipinang Ditargetkan Beroperasi Tahun Ini" (dalam bahasa id-ID). Berita Trans. 2018-02-19. http://beritatrans.com/2018/02/19/dipo-ka-cipinang-ditargetkan-beroperasi-tahun-ini/. Diakses pada 2018-04-23 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Jatinegara
Stasion saenggeusna:
Stasion Klénder


Stasiun Selatan Bandung.jpg