Stasion Kranji

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kranji

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KRI.png
  • Singgetan: KRI
  • Nomor: 0503
Kranji Station New Building (2019).jpg
Wangunan anyar Stasion Kranji (2019)
LokasiKranji, Bekasi Barat, Bekasi, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+18 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 24+032 lintas JakartaJatinegaraCikampék[1]
Jumlah péronHiji péron pulo nu jangkung
Jumlah jalur4
Informasi lain
KlasifikasiIII/leutik[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Tungtung
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senén
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senén
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Tipeu pasinyalanÉléktrik tipeu Kyosan K5B[3]
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta
Foto bareng di stasion Kranji, jaman baheula.

Stasion Kranji (KRI) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮢᮔ᮪ᮏᮤ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Kranji, Bekasi Barat, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line.

Per 8 Januari 2019, stasion ieu geus ngagunakeun wangunan anyar anu bisa nampung 12 gerbong KRL. Pangwangunan wangunan anyar ieu ogé luyu jeung pangwangunan jalur double-double track Manggarai-Cikarang. Wangunan ieu miboga arsitéktur minimalis tur futuristik.[4] Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna dua péron sisi unggal jalur, jadi hiji péron pulo.[5]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Blue Line

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Koperasi Angkutan Bekasi (Koasi)[6] K01 Pulo Gadung–Perumnas III Bekasi Timur
K03 Kranji–Bintara
K07 Perumahan Seroja–Bekasi
K10 Ujung Harapan–Bekasi
K25B Pulo Gebang–Rawa Panjang
K30 Perumahan Taman Harapan Indah–Terminal Bekasi
K31
Mikrolét[7] M19 Cililitan–Kranji

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Diakses tanggal 2019-02-27. 
  4. Line, Info Commuter (2019-01-07). "#RekanCommuters Mulai 8 Januari 2019 Dilakukan uji coba operasional bangunan baru di Stasiun Kranji. Untuk pelayanan naik/turun penumpang dipindahkan ke bangunan baru. Bagi penumpang yang turun di Stasiun Kranji dari arah Bekasi dilakukan buka pintu sebelah kiri.". @CommuterLine (dalam in). Diakses tanggal 2019-01-25. 
  5. Merdeka. "5 Stasiun Kereta Api DDT Jabodetabek Beroperasi Akhir 2018". merdeka.com. Diakses tanggal 2019-01-25. 
  6. "Trayek Angkot di Bekasi". Info Bekasi. Diakses tanggal 27 Juni 2018. 
  7. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Rawabébék
Stasion saenggeusna:
Stasion Bekasi

Koordinat: 6°13′27″S 106°58′46″E / 6.224201°S 106.9793218°E / -6.224201; 106.9793218