Stasion Rawabébék

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rawabébék
Gambar:Logo Kereta Api Indonesia 1991-2011.svg Rawabébék
  • Singgetan: RWB
  • Nomor: -
LokasiJalan Artéri Pondok Kopi-Kranji
Kota Baru, Bekasi Barat, Bekasi, Jawa Kulon, 17133
Indonésia
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm - lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampék[1]
Informasi lain
KlasifikasiIII/kecil[2]
Sejarah
Dibuka1991
Ditutup1994
Éléktrifikasi1992
Layanan
-
Lokasi dina peta

Stasion Rawabébék (RWB) nyaéta stasion karéta api non-aktip anu perenahna di Kota Baru, Bekasi Barat, Bekasi. Stasion ieu kira-kira dinonaktipkeun taun 1994 lantaran sepi panumpang sarta jarakna anu deukeut teuing jeung Stasion Cakung atawa Stasion Kranji.[3][4] Tuluy wangunan stasion ieu dijadikeun tempat nongkrong nepi ka diruntuhkeun di taun 2014 lantaran pangwangunan jalur double-double track Manggarai-Cikarang. Euweuh pangwangunan ulang stasion.[5] Kiwari stasion ieu ukur bisa ditempo dina gambar-gambar heubeul.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Media, Kompas Cyber (2014-06-13). "Stasiun Mesum di Bekasi Dibongkar". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-01-18. 
  4. "Ketika Riwayat Stasiun Rawabebek Tamat". Berita Trans. 2017-02-09. Diakses tanggal 2019-01-18. 
  5. "Lama Tak Difungsikan, Stasiun Rawabebek Bekasi Dibongkar". Republika Online. 2014-06-14. Diakses tanggal 2019-01-18. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Cakung
Stasion saenggeusna:
Stasion Kranji