Stasion Rajawali

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Rajawali
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun RJW.png
  • Singgetan: RJW
  • Nomor: 0459
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanSawah Besar
KalurahanGunung Sahari Utara
AlamatJalan Industri No. 1
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+5 m
Perenahna[2]
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line wungkul.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jatinegara
Depok–Jatinegara
Bekasi–Jakarta Kota
Pasar Senen
Cikarang–Jakarta Kota
Pasar Senen
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4
  • jalur 1: sepur lurus arah Pasar Senén–Jatinegara ti arah Tanahabang–Angké
  • jalur 2: sepur lurus arah Angké–Tanahabang
  • jalur 3: sepur lurus arah Pasar Senén–Jatinegara ti arah Tanjung Priuk–Ancol
  • jalur 4: sepur lurus arah Ancol–Tanjung Priuk
Jumlah péron2 (hiji peron sisi jeung hiji peron pulo di antara jalur 2 jeung 3 anu saruana jangkung)

Stasion Rajawali (RJW) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮛᮏᮝᮜᮤ) mangrupa stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Jalan Industri 1, Gunung Sahari Utara, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +4 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Kiwari Stasion Rajawali geus ditinggikeun jeung dipanjangkeun peronna, jeung ditambahkeun atap kanopi di luhur perona pikeun para pengguna KRL teu basah kuyup karena hujan.

Stasion Rajawali mangrupa papanggih rél keréta api ti arah Jakarta Kota jeung Tanjung Priok. Ti dinya, rél gerak ka kidul nuju Jatinegara. Jalur rél ka Tanjung Priok kiwari geus bersih, teu saperti taun-taun saacanna. Sayangna, jalur ka kidul masih kumuh. Stasion ieu kaasup stasion berperon pulo miboga 4 jalur.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayek Tujuan
Mikrolet[3] M53 Kota–Mangga Dua-Pekan Raya Jakarta-Utan Panjang-Pulo Gadung
Transjakarta Roundeltjk5.png Ancol–Kampung Melayu indit ti stasion BRT Jembatan Merah
Ancol-PGC 1 indit ti stasion BRT Jembatan Merah
Ancol-Kampung Rambutan indit ti stasion BRT Jembatan Merah
Roundeltjk5.png (Koridor 5H) Ancol-Harmoni indit ti stasion BRT Jembatan Merah
Roundeltjk5.png (Koridor 5K) Kampung Melayu-Kota indit ti stasion BRT Jembatan Merah
Roundetjk10.png (Koridor 10H) Tanjung Priok-Blok M indit ti stasion BRT Jembatan Merah
Roundetjk12.png Penjaringan–Tanjung Priok indit ti stasion BRT Jembatan Merah
12B (MetroTrans) Pluit-Senen indit ti stasion BRT Jembatan Merah
JAK 33 (Jak Lingko) Pulo Gadung-Kota

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Kemayoran
Jalur karéta api lintas jakarta
Stasion saméméhna:
Stasion Kampung Bandan
Stasion saenggeusna:
-
Jalur karéta api lintas jakarta
Stasion saméméhna:
-
Stasion saenggeusna:
Stasion Ancol


Koordinat: 6°08′42″S 106°50′04″E / 6.1450498°S 106.8345093°E / -6.1450498; 106.8345093


Stasiun Selatan Bandung.jpg