Stasion Lénténg Agung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Lenteng Agung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun LNA.png
  • Singgetan: LNA
  • Nomor: 0704
Lenteng Agung Station.jpg
Stasion Lénténg Agung sanggeus wangunan liar di sabudeureun péron dibongkar (kr. 2013)
LokasiJalan Lénténg Agung Timur
Lénténg Agung, Jagakarsa, Jakarta Kidul, DKI Jakarta,
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°19′50″S 106°50′06″E / 6.330660099999999°S 106.83498139999999°E / -6.330660099999999; 106.83498139999999Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°19′50″S 106°50′06″E / 6.330660099999999°S 106.83498139999999°E / -6.330660099999999; 106.83498139999999
Luhur+57 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 23+971 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua peron sisi nu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Lénténg Agung, kadang disebut minangka Stasion Lénténg wungkul, (Kodeu: LNA) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮜᮦᮔ᮪ᮒᮦᮀ ᮃᮌᮥᮀ) nyaéta hiji stasion karéta api kelas II anu perenahna di Jalan Lénténg Agung Timur, Lénténg Agung, Jagakarsa, Jakarta Kidul. Stasion anu miboga tingkat kaluhuran +57 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngan ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ieu boga lintasan jalur anu ngalengkung ngabentuk kurva S, mirip jeung Stasion Lebakjero.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot Kota Dépok[3] 129 Mekarsari–Pasar Minggu
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[3] S02 Stasion Lénténg Agung-Jagakarsa-Pasar Pondok Labu
T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan–Terminal Pinang Ranti
Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Dépok Wétan–Pasar Minggu
Kopaja[4] 606 Pasar Minggu–Sréngséng
616 Blok M–Cipedak
MiniTrans 4B Stasion Manggarai-Universitas Indonesia
9H Universitas Pancasila-Blok M (via Moh. Kahfi 2, Kelapa Tiga, Joe, Koridor 9, Kaptén Téndéan)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. a b c "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Tanjung Barat
Stasion saenggeusna:
Stasion Universitas Pancasila