Stasion Universitas Pancasila

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Univ. Pancasila

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun UP.png
  • Singgetan: UP
  • Nomor: -
K1 1 14 121 Univ Pancasila.jpg
KRL Jalur beureum eukeur ngaliwat di jalur 1 Stasion Universitas Pancasila
LokasiJalan Lénténg Agung Timur
Lénténg Agung, Jagakarsa, Jakarta Kidul, DKI Jakarta, 12630
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°20′20″S 106°50′04″E / 6.3389397°S 106.8344298°E / -6.3389397; 106.8344298Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°20′20″S 106°50′04″E / 6.3389397°S 106.8344298°E / -6.3389397; 106.8344298
Luhur+57 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 24+900 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua peron sisi nu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Universitas Pancasila (kodeu: UP) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮅᮔᮤᮕᮨᮁᮞᮤᮒᮞ᮪ ᮕᮔ᮪ᮎᮞᮤᮜ) nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di Jl. Lenteng Agung Timur, Lénténg Agung, Jagakarsa, Jakarta Kidul. Stasion anu ngalayanan KRL Commuter Line ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu jadi stasion pangkidulna di Jakarta Kidul tur di DKI Jakarta. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +57 méter.

Luyu jeung ngaranna, stasion ieu perenahna deukeut jeung Universitas Pancasila. Kusabab kitu, loba mahasiswa atawa warga sabudeureun kampus anu naék jeung turun di stasion ieu, komo mun pas jam sibuk.

Masarakat mindeng nyebut stasion ieu ku singgetanna, henteu ku ngaran lengkepna, saperti di Stasion Universitas Indonésia, lantaran ngaranna anu panjang teuing. Ngaran "Stasion Universitas Pancasila" biasana dipaké pas béwara atawa kapereluan resmi nu séjén.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[3] 129 Mekarsari–Pasar Minggu
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[3] T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan–Terminal Pinang Ranti
Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Dépok Wétan–Pasar Minggu
Kopaja[4] 606 Pasar Minggu–Sréngséng
616 Blok M–Cipedak
MiniTrans 4B Stasion Manggarai-Universitas Indonésia
9H Universitas Pancasila-Blok M (via Moh. Kahfi 2, Kelapa Tiga, Joe, Koridor 9, Kaptén Téndéan)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. a b c "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Lénténg Agung
Stasion saenggeusna:
Stasion Universitas Indonésia