Stasion Universitas Pancasila

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Univ. Pancasila
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun UP.png
  • Singgetan: UP
  • Nomor: -
K1 1 14 121 Univ Pancasila.jpg
KRL Jalur beureum eukeur ngaliwat di jalur 1 Stasion Universitas Pancasila
Lokasi
Propinsi DKI Jakarta
Kota Jakarta Kidul
Kacamatan Jagakarsa
Kalurahan Lénténg Agung
Alamat Jalan Lénténg Agung Timur
Kodeu pos 12630
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +57 m
Perenahna[2] km 24+900 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
Layanan KRL Commuter Line
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron Dua peron sisi nu jangkung

Stasion Universitas Pancasila (kodeu: UP) nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di Jl. Lenteng Agung Timur, Lénténg Agung, Jagakarsa, Jakarta Kidul. Stasion anu ngalayanan KRL Commuter Line ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu jadi stasion pangkidulna di Jakarta Kidul tur di DKI Jakarta. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +57 méter.

Luyu jeung ngaranna, stasion ieu perenahna deukeut jeung Universitas Pancasila. Kusabab kitu, loba mahasiswa atawa warga sabudeureun kampus anu naék jeung turun di stasion ieu, komo mun pas jam sibuk.

Masarakat mindeng nyebut stasion ieu ku singgetanna, henteu ku ngaran lengkepna, saperti di Stasion Universitas Indonésia, lantaran ngaranna anu panjang teuing. Ngaran "Stasion Universitas Pancasila" biasana dipaké pas béwara atawa kapereluan resmi nu séjén.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[3] 129 Mekarsari–Pasar Minggu
Koperasi Wahana Kalpika (KWK)[3] T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan–Terminal Pinang Ranti
Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Dépok Wétan–Pasar Minggu
Kopaja[4] 606 Pasar Minggu–Sréngséng
616 Blok M–Cipedak
MiniTrans 4B Stasion Manggarai-Universitas Indonésia
9H Universitas Pancasila-Blok M (via Moh. Kahfi 2, Kelapa Tiga, Joe, Koridor 9, Kaptén Téndéan)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b c "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Lénténg Agung
Stasion saenggeusna:
Stasion Universitas Indonésia


Stasiun Selatan Bandung.jpg