Stasion Universitas Indonésia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Univ. Indonésia

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun UI.png
  • Singgetan: UI
  • Nomor: -
University of Indonesia Station.jpg
Stasion Universitas Indonésia
Lokasi, , Dépok, Jawa Kulon,
Indonésia
Luhur+69 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 27+350 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua péron sisi nu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiI[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Universitas Indonésia (kodeu: UI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮅᮔᮤᮕᮨᮁᮞᮤᮒᮞ᮪ ᮄᮔ᮪ᮓᮧᮔᮦᮞᮤᮃ) nyaéta hiji stasion karéta api kelas I nu aya di Pondok Cina, Beji, Dépok. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu aya di wewengkon kampus Universitas Indonésia. Kusabab kitu, loba mahasiswa atawa warga sabudeureun kampus UI anu naék jeung turun di stasion ieu.

Stasion anu miboga tingkat kaluhuran +69 méter ieu mangrupa stasion pangkalérna di Jawa Kulon pikeun jalur karéta api Manggarai-Padalarang. Warga mindeng nyebut stasion ieu ku singgetanna, lain ku ngalan lengkepna, saperti di Stasion Universitas Pancasila. Ngaran lengkep ngan dipaké pikeun béwara sarta kaperluan resmi nu séjén.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Kira-kira 50 méter dari stasion ieu, aya halteu Bis Kuning, angkutan wewengkon kampus Universitas Indonésia pikeun transportasi antarfakultas.


Jenis angkutan umum Trayék Tujuan Katerangan
KWK T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan (Via Margonda, Lt Agung, Gedong) Keluar dari stasiun, dan menaiki tangga penyeberangan umum menuju Jalan Raya Margonda
Angkot 129 PAL–Pasar Minggu
Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Perumnas II Dépok Timur–Pasar Minggu
MiniTrans 4B Universitas Indonésia-Manggarai (transit maké bis kuning heula)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Universitas Pancasila
Stasion saenggeusna:
Stasion Pondok Cina