Stasion Pondok Cina

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pondok Cina
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun POC.png
  • Singgetan: POC
  • Nomor: 0705
205 with passenger.jpg
KRL datang di Stasion Pondok Cina.
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KotaDépok
KacamatanBeji
KalurahanPondok Cina
Koordinat6°22′10.93″S 106°49′54.46″E / 6.3697028°S 106.8317944°E / -6.3697028; 106.8317944Koordinat: 6°22′10.93″S 106°49′54.46″E / 6.3697028°S 106.8317944°E / -6.3697028; 106.8317944
Sajarah
Ngaran séjénStasion Pocin
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+74 m
Perenahna[2]km 28+373 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua peron sisi nu jangkung
Lokasi dina peta
Pondok Cina is located in Kota Dépok
Pondok Cina
Pondok Cina
Lokasi di Kota Dépok

Stasion Pondok Cina (kodeu: POC) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Pondok Cina, Beji, Kota Dépok. Stasion ieu aya dina kaluhuran 74 méter sarta aya di wewengkon Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Pondok Cina mangrupa salah sahiji stasion anu kahubung langsung jeung Universitas Indonesia salian ti Stasion Universitas Indonésia.

Stasion ieu biasa digunakeun ku mahasiswa UI atawa Universitas Gunadarma pikeun naék-turun karéta. Stasion ieu perenahna stratégis, ditukangeun aya Dépok Town Square, Margo City, sarta Code Margonda.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[3] D11 Terminal Dépok–PAL
112 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan (Via Jl Raya Bogor, PAL, Margonda)
KWK[3] T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan (Via Gedong, Lt Agung, Margonda)
KAD Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Perumnas II Dépok Wétan–Pasar Minggu

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b c "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Universitas Indonesia
Stasion saenggeusna:
Stasion Dépok Baru


Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Stasiun Selatan Bandung.jpg