Stasion Pondok Cina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Pondok Cina
Logo PT KAI (Persero).svg
PapanNamaStasiun POC.png
  • Singgetan: POC
  • Nomor: 0705
205 with passenger.jpg
KRL datang di Stasion Pondok Cina.
Lokasi
Propinsi Jawa Kulon
Kota Dépok
Kacamatan Beji
Kalurahan Pondok Cina
Koordinat 6°22′10.93″S 106°49′54.46″E / 6.3697028°S 106.8317944°E / -6.3697028; 106.8317944Koordinat: 6°22′10.93″S 106°49′54.46″E / 6.3697028°S 106.8317944°E / -6.3697028; 106.8317944
Sajarah
Ngaran séjén Stasion Pocin
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +74 m
Perenahna[2] km 28+373 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor
Layanan KRL Commuter Line
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 2
Jumlah péron Dua peron sisi nu jangkung
Lokasi dina peta
Pondok Cina is located in Kota Dépok
Pondok Cina
Pondok Cina
Lokasi di Kota Dépok

Stasion Pondok Cina (kodeu: POC) nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Pondok Cina, Beji, Kota Dépok. Stasion ieu aya dina kaluhuran 74 méter sarta aya di wewengkon Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Pondok Cina mangrupa salah sahiji stasion anu kahubung langsung jeung Universitas Indonesia salian ti Stasion Universitas Indonésia.

Stasion ieu biasa digunakeun ku mahasiswa UI atawa Universitas Gunadarma pikeun naék-turun karéta. Stasion ieu perenahna stratégis, ditukangeun aya Dépok Town Square, Margo City, sarta Code Margonda.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Angkot[3] D11 Terminal Dépok–PAL
112 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan (Via Jl Raya Bogor, PAL, Margonda)
KWK[3] T19 Terminal Dépok–Terminal Kampung Rambutan (Via Gedong, Lt Agung, Margonda)
KAD Miniarta[3] M03 Terminal Dépok–Pasar Minggu
M04 Perumnas II Dépok Wétan–Pasar Minggu

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. a b c "Rute Angkot di Depok". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-angkot-di-depok.html. Diakses pada 2018-06-27 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Universitas Indonesia
Stasion saenggeusna:
Stasion Dépok Baru


Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Stasiun Selatan Bandung.jpg