Stasion Cawang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cawang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CW.png
  • Singgetan: CW
  • Nomor: -
Stasiun Cawang, 2018.jpg
Stasion Cawang, 2018
LokasiJalan Tebet Timur Dalam 11
Tebet Wétan, Tebet, Jakarta Kidul, DKI Jakarta, 12820
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°14′31″S 106°51′31″E / 6.2418896°S 106.8584776°E / -6.2418896; 106.8584776Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°14′31″S 106°51′31″E / 6.2418896°S 106.8584776°E / -6.2418896; 106.8584776
Luhur+26 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 13+730 lintas JakartaManggaraiBogor[1]
Jumlah péron2 peron sisi
Jumlah jalur2:
  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Manggarai-Jakarta Kota/Tanahabang
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Pasar Minggu-Bogor
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
  Layanan penghubung  
  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Koridor 9
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Cawang (CW) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮝᮀ) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di wewengkon Tebet, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +16 m sarta kaasup kana wewengkon Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line.

Sanajan diaranan Stasion Cawang, stasion ieu perenahna henteu di Kalurahan Cawang, tapi di beulah kulonna. Stasion ieu diaranan stasion Cawang lantaran deukeut jeung Jambatan Layang Cawang. Di beulah kidul stasion ieu aya Jalan Tol M.T. Haryono.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Kopaja S68 Kebon Binatang Ragunan–Kampung Melayu
Arimbi AC119 Poris Plawad–Kampung Melayu
Transjakarta Roundetjk9.png Pinang Ranti–Pluit
PGC 2–Pluit
Pinang Ranti–Kota
Pinang Ranti–Bundaran Senayan
13B Puri Beta–BNN
B11 Summarecon Mal Bekasi–Tosari
B21 Terminal Bekasi–Grogol 2 (via Tol Timur)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Tebet
Stasion saenggeusna:
Stasion Durén Kalibata