Stasion Cawang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cawang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CW.png
  • Singgetan: CW
  • Nomor: -
Stasiun Cawang, 2018.jpg
Stasion Cawang, 2018
Lokasi
Propinsi DKI Jakarta
Kota Jakarta Kidul
Kacamatan Tebet
Kalurahan Tebet Wétan
Alamat Jalan Tebet Timur Dalam 11
Kodeu pos 12820
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1] II
Tingkat kaluhuran +26 m
Perenahna[2] km 13+730 lintas JakartaManggaraiBogor
Layanan KRL Commuter Line
Pamesenan tikét Ngan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
  Layanan penghubung  
  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Koridor 9
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur

2:

  • jalur 1: sepur lurus jalur ganda arah Manggarai-Jakarta Kota/Tanahabang
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Pasar Minggu-Bogor
Jumlah péron 2 peron sisi
Fasilitas anu aya di stasion ieu:
Logo PT KAI (Persero).svg
Fasilitas parkir: Teu aya

Stasion Cawang nyaéta hiji stasion karéta nu aya di wewengkon Tebet, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +16 m sarta kaasup kana wewengkon Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line.

Sanajan diaranan Stasion Cawang, stasion ieu perenahna henteu di Kalurahan Cawang, tapi di beulah kulonna. Stasion ieu diaranan stasion Cawang lantaran deukeut jeung Jambatan Layang Cawang. Di beulah kidul stasion ieu aya Jalan Tol M.T. Haryono.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Kopaja S68 Kebon Binatang Ragunan–Kampung Melayu
Arimbi AC119 Poris Plawad–Kampung Melayu
Transjakarta Roundetjk9.png Pinang Ranti–Pluit
PGC 2–Pluit
Pinang Ranti–Kota
Pinang Ranti–Bundaran Senayan
13B Puri Beta–BNN
B11 Summarecon Mal Bekasi–Tosari
B21 Terminal Bekasi–Grogol 2 (via Tol Timur)

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Tebet
Stasion saenggeusna:
Stasion Durén Kalibata


Koordinat: 6°14′31″S 106°51′31″E / 6.2418896°S 106.8584776°E / -6.2418896; 106.8584776


Stasiun Selatan Bandung.jpg