Stasion Durén Kalibata

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Durén Kalibata

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun DRN.png
  • Singgetan: DRN
  • Nomor: 0701
LokasiJalan Pengadegan
Rawajati, Pancoran, Jakarta Kidul, DKI Jakarta, 12770
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°15′19″S 106°51′18″E / 6.2553411°S 106.85503949999999°E / -6.2553411; 106.85503949999999Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°15′19″S 106°51′18″E / 6.2553411°S 106.85503949999999°E / -6.2553411; 106.85503949999999
Luhur+26 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 15+059 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta

Stasion Durén Kalibata (Kode: DRN) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮓᮥᮛᮦᮔ᮪ ᮊᮜᮤᮘᮒ) nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di Rawajati, Pancoran, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +26 m luhureun beungeut laut, sarta kaasup kana Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ieu perenahna deukeut jeung Kompléks Perumahan DPR RI, Taman Makam Pahlawan Kalibata, Apartemén, Woodland Park Residence, Kalibata Plaza, sarta Kalibata City.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Transjakarta (Jak Lingko) JAK-18 Stasion Durén Kalibata-Setiabudi Utara AINI
Kopaja[3] 57 Terminal Kampung RambutanBlok M
Mikrolét[4] M16 Pasar Minggu–Kampung Melayu
M34 Pasar Minggu–Manggarai
Angkutan pengganti bemo[5] JS03 Tongtek–Cililitan, p.p.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Angkutan Pengganti Bemo (APB) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cawang
Stasion saenggeusna:
Stasion Pasar Minggu Baru