Stasion Durén Kalibata

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Durén Kalibata
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun DRN.png
  • Singgetan: DRN
  • Nomor: 0701
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Kidul
KacamatanPancoran
KalurahanRawajati
AlamatJalan Pengadegan
Kodeu pos12770
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+26 m
Perenahna[2]km 15+059 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Angke–Nambo
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung

Stasion Durén Kalibata (Kode: DRN) nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di Rawajati, Pancoran, Jakarta Kidul. Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran +26 m luhureun beungeut laut, sarta kaasup kana Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ieu perenahna deukeut jeung Kompléks Perumahan DPR RI, Taman Makam Pahlawan Kalibata, Apartemén, Woodland Park Residence, Kalibata Plaza, sarta Kalibata City.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pendukung[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Transjakarta (Jak Lingko) JAK-18 Stasion Durén Kalibata-Setiabudi Utara AINI
Kopaja[3] 57 Terminal Kampung RambutanBlok M
Mikrolét[4] M16 Pasar Minggu–Kampung Melayu
M34 Pasar Minggu–Manggarai
Angkutan pengganti bemo[5] JS03 Tongtek–Cililitan, p.p.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
  4. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Angkutan Pengganti Bemo (APB) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Cawang
Stasion saenggeusna:
Stasion Pasar Minggu Baru


Koordinat: 6°15′18″S 106°51′19″E / 6.2550663°S 106.8551838°E / -6.2550663; 106.8551838


Stasiun Selatan Bandung.jpg