Stasion Tebet

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tebet

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TEB.png
  • Singgetan: TEB
  • Nomor: -
TOEI 6000 set 6181-6168 at Tebet, Indonesia.jpg
KRL ngaliwat di stasion Tebet
LokasiJalan Lapangan Ros Raya
, , Jakarta Kidul, DKI Jakarta, 12820
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°13′35″S 106°51′30″E / 6.2265207°S 106.8583167°E / -6.2265207; 106.8583167Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°13′35″S 106°51′30″E / 6.2265207°S 106.8583167°E / -6.2265207; 106.8583167
Luhur+17 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 11+980 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua peron sisi nu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta
Vidéo karéta indit ka Bogor ti Stasion Tebet.

Stasion Tebet (TEB) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮒᮨᮘᮨᮒ᮪) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Tebet, Jakarta Kidul DKI Jakarta, Indonésia. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Mikrolet[3] M44 Kalimalang–Karét Téngsin
Angkutan paranti ngaganti bémo[4] JS03 Tongtek (Bukit Duri Utara)–Cililitan, p.p.
MetroMini[5] 60 Manggarai–Tebet–Kampung Melayu
Transjakarta feeder 5B Stasion Tebet–Jatinegara–Bidara Cina (intégrasi ka Roundeltjk5.pngRoundeltjk7.pngRoundetjk11.png)
5F Stasion Tebet–Tanah Abang
6C Stasion Tebet–Patra Kuningan–Karét (intégrasi ka Roundeltjk6.pngRoundeltjk4.png)
6D Stasion Tebet–Satrio–Karét
6E Stasion Tebet–Mega Kuningan–Karét (intégrasi ka Roundeltjk6.pngRoundeltjk4.png)

Insidén[édit | édit sumber]

  • Tanggal 9 Pébruari 2008 jam 17.00, aya tangkal kai runtuh di Stasion Tebet. Sawaréh KA teu bisa ngaliwat lantaran kajadian éta.[6]


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  4. "Angkutan Pengganti Bemo (APB) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
  6. Okezone. "Pohon Tumbang di Stasion Tebet, KA Tertahan  : Okezone News" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com. https://news.okezone.com/read/2008/02/09/1/82190/pohon-tumbang-di-stasion-tebet-ka-tertahan. Diakses pada 2018-06-20 
Jalur karéta Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Manggarai
Stasion saenggeusna:
Stasion Cawang