Stasion Tebet

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Tebet

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun TEB.png
  • Singgetan: TEB
  • Nomor: -
TOEI 6000 set 6181-6168 at Tebet, Indonesia.jpg
KRL ngaliwat di stasion Tebet
LokasiJalan Lapangan Ros Raya
, , Jakarta Kidul, DKI Jakarta, 12820
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°13′35″S 106°51′30″E / 6.2265207°S 106.8583167°E / -6.2265207; 106.8583167Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°13′35″S 106°51′30″E / 6.2265207°S 106.8583167°E / -6.2265207; 106.8583167
Luhur+17 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 11+980 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo[1]
Jumlah péronDua peron sisi nu jangkung
Jumlah jalur2
Informasi lain
KlasifikasiII[2]
Operasi layanan
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Depok–Jatinegara
Depok–Jakarta Kota
Bogor–Jatinegara
Bogor–Jakarta Kota
Angke–Nambo
Layanan
KRL Commuter Line
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Lokasi dina peta
Vidéo karéta indit ka Bogor ti Stasion Tebet.

Stasion Tebet (TEB) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮒᮨᮘᮨᮒ᮪) nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Tebet, Jakarta Kidul DKI Jakarta, Indonésia. Stasion ieu aya di Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jenis angkutan umum Trayék Jurusan
Mikrolet[3] M44 Kalimalang–Karét Téngsin
Angkutan paranti ngaganti bémo[4] JS03 Tongtek (Bukit Duri Utara)–Cililitan, p.p.
MetroMini[5] 60 Manggarai–Tebet–Kampung Melayu
Transjakarta feeder 5B Stasion Tebet–Jatinegara–Bidara Cina (intégrasi ka [[Koridor 5 Transjakarta|Citakan:Transjakarta symbol]][[Koridor 7 Transjakarta|Citakan:Transjakarta symbol]][[Koridor 11 Transjakarta|Citakan:Transjakarta symbol]])
5F Stasion Tebet–Tanah Abang
6C Stasion Tebet–Patra Kuningan–Karét (intégrasi ka [[Koridor 6 Transjakarta|Citakan:Transjakarta symbol]][[Koridor 4 Transjakarta|Citakan:Transjakarta symbol]])
6D Stasion Tebet–Satrio–Karét
6E Stasion Tebet–Mega Kuningan–Karét (intégrasi ka [[Koridor 6 Transjakarta|Citakan:Transjakarta symbol]][[Koridor 4 Transjakarta|Citakan:Transjakarta symbol]])

Insidén[édit | édit sumber]

  • Tanggal 9 Pébruari 2008 jam 17.00, aya tangkal kai runtuh di Stasion Tebet. Sawaréh KA teu bisa ngaliwat lantaran kajadian éta.[6]


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. "Mikrolet – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  4. "Angkutan Pengganti Bemo (APB) – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-27 
  6. Okezone. "Pohon Tumbang di Stasion Tebet, KA Tertahan  : Okezone News" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com. https://news.okezone.com/read/2008/02/09/1/82190/pohon-tumbang-di-stasion-tebet-ka-tertahan. Diakses pada 2018-06-20 
Jalur karéta Manggarai-Padalarang
Stasion saméméhna:
Stasion Manggarai
Stasion saenggeusna:
Stasion Cawang