Stasion Cikini

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Cikini
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CKI.png
  • Singgetan: CKI
  • Nomor: 0434
Stasiun Cikini - panoramio.jpg
Stasion Cikini
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanMénténg
KalurahanCikini
Kodeu pos10330
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+20 m
Perenahna[2]km 8+300 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jakarta Kota
Depok–Jakarta Kota
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung

Stasion Cikini (CKI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮎᮤᮊᮤᮔᮤ) mangrupa stasion karéta api kelas II anu perenahna di Jalan Cikini Raya, Cikini, Ménténg, Jakarta Pusat. Stasion anu perenahna dina kaluhuran +20 m ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta jeung ngalayanan rute KRL Commuter Line.

Hingga ahir 80-an, ka arah kidul stasion ieu, saacan Stasion Manggarai aya halteu karéta api, nyaéta halteu Pegangsaaan anu perenahna pas di beulah kalér Jalan Diponegoro. Halteu ieu dibongkar ti panungtungan dékade 1980-an, sanajan diwangun rél KA layang antara Manggarai jeung Jakarta Kota. Ti halteu ieu, aya parcabangan ka Stasion Salémba.

Di sisi kidul stasion ieu pas dijieun pacabangan ka jalur luhur Stasion Manggarai, kalawan bagian ti proyék rénovasi Stasion Manggarai.

Ti tanggal 1 Agustus 2019, stasiun ieu, jeung Stasion Sudirman, Palmerah, UI, jeung Taman Kota, résmi ngahapus panjualan kartu single trip (Tiket Harian Berjaminan/THB) keur KRL Commuter Line. Hal ieu sabab mayoritas panumpang KRL Commuter Line geus biasa maké kartu multi trip atawa diut éléktronik. Ku cara kitu, antréan panjang tikét KRL bisa dipangkas. Ngan, pamaké jasa tetep bisa tap-in/tap-out maké THB di stasion ieu.[3][4]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta 4A (MetroTrans) TU GAS–Grogol 2
4C (MetroTrans) TU GAS–Bundaran Senayan
4D (MetroTrans) TU GAS–Patra Kuningan
5A (MetroTrans) Kampung Melayu–Grogol 1
6H (MetroTrans) Lébak Bulus–Cikini–Senén
MetroMini[5] P17 Terminal Senén–Terminal Manggarai

Insidén[édit | édit sumber]

Dina tanggal 31 Agustus 2009 jam 8.00, hiji lalaki kasetrum kabel listrik pas naék di luhur gérbong KRL 513 ti Bogor. Ku sabab insidén éta, listrik antara Manggarai-Gambir kudu dipareuman pkeun ngévakuasi korban. Kajadian ieu nyebabkeun sabaraha lalampahan KRL kaganggu.[6]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "KCI Hapus Kartu THB Di Lima Stasiun Ini Mulai 1 Agustus 2019". Warta Kota (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-08-02. 
  4. Media, Kompas Cyber. "PT KCI Bakal Hapus Pembelian Tiket Harian KRL di 5 Stasiun". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-08-02. 
  5. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  6. Okezone. "Pria Tersengat Listrik di Cikini, KRL Terhambat : Okezone News" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com. https://news.okezone.com/read/2009/08/31/1/252859/pria-tersengat-listrik-di-cikini-krl-terhambat. Diakses pada 2018-06-20 
Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Gondangdia
Stasion saenggeusna:
Stasion Manggarai


Koordinat: 6°11′54″S 106°50′28″E / 6.1984589°S 106.8412042°E / -6.1984589; 106.8412042


Stasiun Selatan Bandung.jpg