Stasion Gondangdia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Gondangdia
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun GDD.png
  • Singgetan: GDD
  • Nomor: 0432
Gondangdia sta 100210-0811.jpg
Stasion Gondangdia taun 2010
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanMénténg
KalurahanKebon Sirih
AlamatJalan Srikaya No. 1
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+15 m
Perenahna[2]km 6+550 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jakarta Kota
Depok–Jakarta Kota
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung

Stasion Gondangdia (GDD) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮌᮧᮔ᮪ᮓᮀᮓᮤᮃ) nyaéta stasion karéta api kelas II anu pererahna di Kebon Sirih, Ménténg, Jakarta Pusat, DKI Jakarta. Meski éta dibéré ngaran Gondangdia, stasion ieu sabénérna teu pererahna di Kelurahan Gondangdia, tapi pererahna agak saéutik ka kalér ti Kalurahan Gondangdia éta sorangan. Stasion anu pererahan dina kaluhuran +15 métér ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta jeung ngan ngalayanan rute KRL Commuter Line. Stasiun ieu ngan miboga dua jalur karéta api.

Di lantai handap kompléks stasion ieu baheula aya kios-kios anu ditempatan ku padagang anu mayar séwa ka PT Kereta Api, tetapi kiwari ruang-ruang komérsial éta geus dibongkar.[3][4] Kantor puséur PT Kereta Api Logistik (Kalog) kiwari ogé aya di stasion ieu.[5]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[6][édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta 1H (MiniTrans) Stasion Gondangdia-Stasion Tanah Abang
6H (MiniTrans) Lébak Bulus–Cikini–Senén
MetroMini[7] 15 Terminal Senén-Bendungan Hilir
Kopaja[8] 20 Terminal Senén-Terminal Lébak Bulus

Rujukan[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Pembongkaran Kios di Stasiun Gondangdia, Pedagang Ikut Membantu". detiknews. https://news.detik.com/berita/d-2291432/pembongkaran-kios-di-stasiun-gondangdia-pedagang-ikut-membantu. Diakses pada 2018-06-20 
  4. "Kios di Bawah Stasiun Gondangdia Dibongkar - Poskota News" (dalam bahasa id-ID). Poskota News. 2013-07-03. http://poskotanews.com/2013/07/03/kios-di-bawah-stasiun-gondangdia-dibongkar/. Diakses pada 2018-06-20 
  5. "Pemberitahuan Kantor KALOG Pindah Alamat - Kalog - Kereta Api Logistics". Pemberitahuan Kantor KALOG Pindah Alamat - Kalog - Kereta Api Logistics. Diakses tanggal 2018-06-20. 
  6. "Rute Metro Mini dan Kopaja di Jakarta". e-transportasi. http://www.etransportasi.com/2017/02/rute-metro-mini-dan-kopaja-di-jakarta.html. Diakses pada 2018-06-29 
  7. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
  8. "Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta". Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. 
Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Gambir
Stasion saenggeusna:
Stasion Cikini
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°11′9.9″S 106°49′57.6″E / 6.186083°S 106.832667°E / -6.186083; 106.832667