Stasion Juanda

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Juanda
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun JUA.png
  • Singgetan: JUA
  • Nomor: -
Passenger waiting at Juanda Station.JPG
Saurang panumpang nalika nungguan KRL di Stasion Juanda
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanSawah Besar
KalurahanPasar Baru
AlamatJalan Ir. H. Juanda No. 1
Kodeu pos10710
Informasi séjén
OperatorPT Kereta Commuter Indonesia
Kelas stasion[1]II
Tingkat kaluhuran+15 m
Perenahna[2]km 4+535 lintas Jakarta-Manggarai-Bogor/Nambo
LayananKRL Commuter Line
Pamesenan tikétNgan ngalayanan kartu single trip/multi trip Commuter Line.
Operasi
  Stasion saméméhna     KRL Jabodetabék     Station sanggeusna  
Bogor–Jakarta Kota
Depok–Jakarta Kota
Bekasi–Jakarta Kota
Manggarai
Cikarang–Jakarta Kota
Manggarai
  Layanan panghubung  
  Stasion saméméhna     Transjakarta     Station sanggeusna  
Koridor 2
Nyambung di: Juanda
Koridor 3
Nyambung di: Juanda
Tungtung
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur2
Jumlah péronDua péron sisi anu jangkung

Stasion Juanda (JUA) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮏᮥᮃᮔ᮪ᮓ) mangrupa stasion karéta api kelas II anu pererahna di Jalan Ir. H. Juanda 1, Pasar Baru, Sawah Besar, Jakarta Pusat. Ngaran stasion ieu diambil ti jalan raya anu aya di sabudeureuna. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +15 métér ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Ti taun 1990-an, stasion ieu aya di luhur taneuh. Stasion Juanda aya di dekeut jeung halte busway.

Stasion ieu miboga dua jalur karéta api. Kompléks stasion ieu letakna teu jauh ti tempat kantor puséur Daérah Operasi I Jakarta.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

KRL Commuter Line[édit | édit sumber]

Antarmoda pangrojong[édit | édit sumber]

Jinis angkutan umum Trayék Tujuan
Transjakarta Roundeltjk2.png Harmoni Sentral–Pulo Gadung I (di halteu Juanda)
(2A) Kalidérés–Pulo Gadung I (di halteu Juanda)
(2D) Rawa Buaya-ASMI (di halteu Juanda)
Roundeltjk3.png Kalidérés–Pasar Baru (di halteu Juanda)
(5C) PGC 1-Harmoni Sentral (di halteu Juanda)
Roundeltjk5.png (5H) Ancol-Harmoni Sentral (di halteu Juanda)
Roundeltjk7.png (7F) Kampung Rambutan-Harmoni (di halteu Juanda)
(8A) Grogol 2–Juanda (via Roxy) (di halteu Juanda)
Roundetjk12.png (12M) Harmoni-Suntér Boulevard Kulon (di halteu Juanda)
T12 Terminal Poris Plawad–Juanda (via Kebon Nanas) (di halteu Juanda)
B22 Terminal Bekasi–Juanda (via Bekasi Timur) (di halteu Juanda)
JAK 10 (Jak Lingko) Stasion Jakarta Kota-Stasion Tanah Abang (intégrasi ka Roundeltjk1.pngRoundeltjk2.pngRoundeltjk3.pngRoundetjk12.png)
Trans Jabodetabék P157 Terminal Senen-Terminal Poris Plawad (via Grogol)[3]
Trans Jabodetabék[4] AC106 Terminal Senén-Terminal Poris Plawad (via Cikokol)

Insidén[édit | édit sumber]

  • Dina tanggal 26 Oktober 2008 pukul 15.30, pantograf anu aya di gerbong 1 KRL jurusan Jakarta Kota-Bogor kabakar. Akibat kajadian éta, sabaraha lalampahan KRL terhambat. Taya korban jiwa dina paristiwa ieu.[5]
  • Dina tanggal 11 September 2009, aya gangguan listrik di Stasion Juanda, sabaraha lalampahan KRL kaganggu selama 15-20 menit.[6]
  • Dina tanggal 3 Oktober 2009 pukul 9.50, KRL Ékonomi Jakarta Kota-Bogor disaruduk ku lokomotip di Stasion Juanda. Paristiwa ieu teu ngakibatkeun katerlambatan lalampahan karéta api, namun saurang bocah awéwé tuna wisma yuswa 10 tahun ngalami patah tulang kaki nu bagian kenca.[7]
  • Dina poé Rabu, tanggal 23 September 2015, pukul 15.25 WIB, kajadian kacelakaan anu ngalibatkeun dua KRL JR 205 SF 10 di Stasion Juanda. Kadua kabin masinis karéta hareup ruksak parah. Opat puluh dua urang luka-luka akibat kacelakaan éta.[8][9] Kajadian ieu ngakibatkeun sang masinis KRL 1156, Gustian, luka parah jeung kudu dirujuk ka Rumah Sakit Pusat Angkatan Darat Gatot Soebroto, Jakarta Pusat. Eva Chairunnisa, manager corporate communication PT KCJ, nganuturkeun bahwa cidéra parah di kaki masinis Gustian ngakibatkeun masinis éta acan bisa sacepatna ninggalkeun RSPAD.[10]

Galéri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Bus Daya Sentosa Utama DSU Patas P 157 Pasar Senen – Karawaci – Cimone Tangerang – TransportUmum – Jakarta". www.transportumum.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-30. 
  4. "Trayek Bis AJAP Jakarta – Jakartakita.com". jakartakita.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-06-27. 
  5. "Pantograf KRL Jakarta-Bogor Terbakar di Stasiun Juanda". detiknews. https://news.detik.com/berita/1026214/pantograf-krl-jakarta-bogor-terbakar-di-stasiun-juanda. Diakses pada 2018-06-20 
  6. Okezone. "Gangguan Listrik di Stasiun Juanda, KRL Terlambat : Okezone News" (dalam bahasa id-ID). Okezone.com. https://news.okezone.com/read/2009/09/11/1/256509/gangguan-listrik-di-stasiun-juanda-krl-terlambat. Diakses pada 2018-06-20 
  7. VIVA, PT. VIVA MEDIA BARU - (2009-10-03). "Lokomotif Seruduk KRL, 1 Bocah Patah Tulang – VIVA" (dalam bahasa id). https://www.viva.co.id/berita/metro/94191-lokomotif-seruduk-krl-1-bocah-patah-tulang. Diakses pada 2018-06-20 
  8. MetroTVNews.com: KRL Tabrak KRL di Stasiun Juanda, Korban Berjatuhan
  9. Tempo: Ini 42 Korban Luka Kecelakaan KRL di Stasiun Juanda
  10. MetroTVNews.com: Humas KCJ: Masinis Gustian Luka Parah
Jalur karéta api Jakarta Kota-Manggarai
Stasion saméméhna:
Stasion Sawah Besar
Stasion saenggeusna:
Stasion Gambir


Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°09′59″S 106°49′49″E / 6.166449°S 106.8302876°E / -6.166449; 106.8302876